Evinizde bayat ekmek kaldığında israf etmek yerine bu ekmekleri alternatif yollarla kullanabilirsiniz. İşte, tavuklu papara tarifi...

TAVUKLU PAPARA TARİFİ
Malzemeler
- 5 dilim bayat ekmek (kızarmış olabilir)
- 2 adet tavuk but
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 3 dal kıyılmış maydanoz
Yapılış
- Tavukları haşlamakla işe başlayın. Tavuk butların üzerine su ekleyin ve haşlanana kadar ara ara kontrol ederek pişirin.
- Tavaya yağı ekleyin ve tiftiklediğiniz tavuk etini tavaya ekleyin. Renk alana kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberi ekleyin.
- Tavukları tavadan aldıktan sonra tereyağını tavaya alın ve soğanları ekleyin. Salçaları da ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Su fokurdayınca ocağın altını kapatın.
- Ekmekleri bir tabağa alın. Üzerine tavukları ekleyin.
- Sarımsaklı yoğurdu ve salçayı da üzerine ekleyin. Tavuklu papara hazır Afiyet olsun!