Fesleğenli pesto soslu, parmesanlı kabak ruloları, hem damak zevkinize hitap edecek hem de hafifliğiyle yaz akşamlarınıza ferahlık katacak. İşte, Pesto soslu kabak rulo tarifi...
PESTO SOSLU KABAK RULO TARİFİ
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kabak
- 1 su bardağı fesleğen yaprağı
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1/4 su bardağı çam fıstığı
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Kabakları yıkayıp, ince uzun dilimler halinde kesin. Bir tutam tuz serpin ve 15 dakika kadar bekletin. Fazla suyunu süzün.
- Pesto sosu için; fesleğen yapraklarını, parmesan peynirini, çam fıstığını, sarımsakları ve zeytinyağını bir mutfak robotunda iyice püre haline getirin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Tereyağını bir tavada eritin. Kabak dilimlerini tavaya alın ve her iki tarafını da hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Pişen kabak dilimlerinin üzerine pesto sosundan sürün ve rulo haline getirin.
- Hazırladığınız kabak rulolarını servis tabağına dizin ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin.
- İsterseniz yanında taze roka salatası ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.