Evde tavuk tantuni yapmak işte bu kadar kolay! Bu tarifle sevdiklerinize Mersin lezzetini yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Lavaş ekmeği veya dürüm ekmeği
YAPILIŞI
Tavukları Hazırlama: Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın.
Sotele: Tavayı orta ateşte ısıtın, sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Baharatları Ekleme: Tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
Sebzeleri Hazırlama: Kuru soğanı piyazlık doğrayın, üzerine limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Domates ve yeşil biberi küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın.
Servis: Lavaş ekmeğini tavada ısıtın. Üzerine tavuk harcını koyun, doğranmış domates, biber, soğan ve maydanoz ekleyin. Lavaşı rulo şeklinde sararak servis yapın.