'Gezi'de şiddete uğrayanların dosyası 'intikama' takıldı
Gezi Direnişi sırasında gaz kapsülü ve plastik mermiyle gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya, Aydın Aydoğan ve Murat Can Top’un avukatı Bekir Korkmaz, Gezi Direnişi’nin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen dosyaya asıl savcı atanmadığını ifade ederek dosyanın sonuca ulaşması için başvurdukları tüm adli ve idari mercilerden olumsuz yanıt aldıklarını belirtti.
1.5 milyon ağaca kıyacaklar
Tekirdağ’ın Saray ilçesi Güngörmez köyüne yapılması planlanan kuvarsit maden ocağı için 1110 hektarlık ormanlık alanda yaklaşık 1.5 milyon ağaç kesilecek, 12 su kaynağı kurutulacak ve köyün merası yok olacak. Saray Doğayı Koruma Derneği
kurucu üyesi Dedeoğlu ve hukukçu Karpat, maden ocağının açılmaması için bölge halkı yla sivil toplum örgütlerinin kararlı olduğunu vurguladılar.