1. CHP Gençlik Şöleni

"Parasız eğitim" istediği için 19 aydır cezaevinde bulunan Ferhat Tüzer'in annesi Hayat Tüzer, oğlunun yüzünü 6 aydır göremediğini, sesini ise aldığı telefon cezası nedeniyle 3 haftadır duyamadığını belirterek, "Allah kimseyi evladıyla sinamasın" dedi.

Yayınlanma: 03.10.2011 - 14:06
Abone Ol google-news

Roman Açılımı toplantısında “Parasız eğitim istiyoruz alacağız” istemiyle arkadaşı Berna Yılmaz ile birlikte pankart açan Ferhat Tüzer’in  annesi Hayat Tüzer, oğlunun yüzünü 6 aydır göremediğini, sesini ise aldığı telefon cezası nedeniyle 3 haftadır duyamadığını belirterek, “Allah kimseyi evladıyla sinamasın” dedi. CHP Gençlik Kolları da 1. Gençlik Şöleni’nde Yılmaz ve  Tüzer’in 6 Ekim’de Beşiktaş Adliyesi’nde yapılacak duruşmasına kitlesel katılım çağrısı yapıldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da katıldığı Roman Açılımı toplantısında parasız eğitim pankartı açtıkları için 19 aydır tutuklu yargılanan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer’in 6 Ekim’de Beşiktaş Adliyesi’nde yapılacak duruşmasına katılım çağrısı yapan anne Hayat Tüzel, “Buradan Cumhurbaşkanı’na, Başbakana ve tüm yetkililere sesleniyorum. Oğlum parasız eğitim istedi. Bunun neresi suç. 19 Aydır cezaevinde, sesini duyamıyorum. Sağlığı nasıl bilmiyorum. Bu nasıl dayanılmaz bir duygudur. Perşembe günü alınacak karar ile ben yeniden doğmuş gibi olacağım. Davaya tüm duyarlı kesimleri bekliyorum” diye konuştu. 

Maçka Küçük Çiftlik Parkı’nda önceki gün gerçekleştirilen 1. Gençlik Şöleni’ne CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Özgündüz, Kadir Gökmen Öğüt, İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve Bursa Milletvekili Aykan Erdemir’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Şölen öldürülen gazeteciler ve devrimcilerin fotoğraflarının bulunduğu slayt gösterisi ile başladı. Şölenin başlangıcında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bir araya gelme bir olma mesajı vererek, “Karanlık günlerden geçiyoruz. CHP varsa CHP’li gençler varsa umut vardır. Karabulutları dağıtmak için çok çalışmamız lazım, daha çok yorulacağız. Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız” dedi.

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sarıyar da, gençlerin sadece politikleşmesi için değil aynı zamanda sosyalleşmesi için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek, amaçlarının gençler arasındaki iletişimi arttırmak, gençlerin birbirlerini anlamasını sağlamak olduğunu söyledi. Sarıyar, “Bazılarının çocukları gemicik alırken bazılarının çocuklarının çıplak ayakla gezmemesi için gençlerin bir araya geleceğini” söyledi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da, gençlere ülkede yaşanan haksızlıklara karşı direnme çağrısı yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Roman açılımı toplantısında “Parasız eğitim istiyoruz alacağız” pankartı açtıkları için 19 aydır tutuklu bulunan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer’in 6 Ekim’de Beşiktaş Adliyesi’nde duruşmaları olduğunu anımsatan Yıldız, gençleri duruşmayı izlemeye çağırdı. Konuşmalar gençler tarafından sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “İnadına CHP inadına sol” sloganları ile kesildi. Şölende ayrıca “İsrail’e kalkan Amerika’ya uşak olmayacağız” pankartı açıldı. Konuşmaların ardından gençler, Nev, Karmate, Oğuz Aksaç ve Hilmi Yarayıcı’nın şarkı ve türküleri eşliğinde doyasıya eğlendi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler