10. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali başlıyor

10. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından 32 üniversite grubu, 10 sahnede 35 oyun sergileyecek.

Yayınlanma: 30.04.2012 - 08:37
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş'ye bağlı Gösteri Sanatları Merkezi'nin düzenlediği 10. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali, yarın başlayacak.

Kültür A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, Üniversitelerarası Tiyatro Festivali kapsamında, 19 Mayıs'a kadar 32 grup, 10 sahnede 35 oyun sahneleyecek.

Festivale, İstanbul başta olmak üzere Sakarya, Eskişehir, Antalya, Adana ve Rize'nin de içinde yer aldığı Türkiye'nin dört bir yanından üniversite grupları katılacak.

Festival çerçevesinde oyunlar, 19 gün boyunca İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir 2 Sahnesi, Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesi, Şehir Tiyatrosu Kağıthane Sadabad Sahnesi, Zeytinburnu Kültür Merkezi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Muammer Karaca Tiyatrosu ve Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Festivalde ''En İyi Oyun'', ''En İyi Kadın Oyuncu'', ''En İyi Erkek Oyuncu'', ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'', ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'', ''En İyi Dekor Tasarımı'', ''En İyi Kostüm Tasarımı'', ''En İyi Kareografi'', ''En İyi Işık Tasarımı'', ''En İyi Reji'', ''En İyi Makyaj'', ''En İyi Müzik'', ''Ümit Veren Yazar'', ''Jüri Özendirme'' ve ''Onur Ödülü'' olmak üzere 15 kategoride ödül verilecek.

Festivalin kapanış ve ödül töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Vatan Şaşmaz'ın sunumuyla gerçekleşecek. Gecede ayrıca geleneksel Türk tiyatrosunu bugüne taşıyan ustalar Tacettin Diker, Orhan Kurt, Metin Özlen, Rauf Altıntak ve Ünver Oral'a ''Onur Ödülü'' takdim edilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler