13 bin 300 personel alınacak

Adalet Bakanlığı, bu yıl Haziran ve Temmuz aylarında 3 bin zabıt katibi ve 3 bin infaz koruma memuru, Ekim ve Kasım aylarında da 3 bin zabıt katibi ve 3 bin infaz koruma memuru ve çeşitli unvanlarla bin 300 kadrolu olmak üzere toplam 13 bin 300 yeni personel alacak.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 13:52
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sözleşmeli personel alımında ve açıktan atamalarda, daha önce memur alımlarında uygulanan sistem uygulanacak ve personel ihtiyacı bulunan illerdeki Adalet Komisyonlarınca sınavlar yapılacak. Bu sınavlara 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavının ilgili puan türünde 70 ve üzerinde puan alan adaylar başvurabilecek. Zabıt katipliği ve infaz koruma müdürlüğü için aranan genel ve özel şartlar yapılacak ilanlarda belirtilecek.

Ayrıca Adalet Bakanlığı, Personel alımına ilişkin başvuru şartları, yerleri ve tarihleri hakkındaki ayrıntılı bilgilerin kısa sürede Adalet Bakanlığı'nın www.gov.tr adresli web sayfasında verilecek ilanlarla duyurulacağını bildirdi.

Açıklamada personel alımı için şu gerekçe gösterildi: "Artan iş yükü karşısında, hakim ve Cumhuriyet savcısı sayısının yetersiz olması ve yardımcı personel eksikliği yargının yavaş işlemesine, adaletin gecikmesine ve telafisi zor hak kayıplarına yol açmaktadır. Önümüzdeki süreçte yeni adliyelerin hizmete girmesi ve bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçirilmesi planlandığından mevcut personel açığının giderilmesine ve ek personele ihtiyaç duyulmaktadır"

Açıklamada, ayrıca, artan hükümlü ve tutuklu sayısı karşısında infaz koruma memurunun yetersiz kalmasının cezaevlerinde sorunlara yol açtığı, iyileştirme önlemlerinin uygulanmasının zorlaştığı belirtildi.

Açıklamaya göre, bu kapsamda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi uyarınca, 2009 yılında ilk defa istihdam edilmek üzere Haziran ve Temmuz aylarında 3 bin zabıt katibi ve 3 bin infaz koruma memuru olmak üzere toplam 6 bin sözleşmeli personel, Ekim ve Kasım aylarında da 3 bin zabıt katibi ve 3 bin infaz koruma memuru olmak üzere 6 bin personel daha alınması planlanıyor. Ek olarak, Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa göre Adalet Bakanlığı'na verilen açıktan atama izni çerçevesinde çeşitli unvanlarla bin 300 kadrolu personel daha alınacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler