'13 Yaşındaki kız çocukları evlendirilebilir' diyen AKP'li İnce hakkında suç duyurusu!

CHP Kocaeli Kadın Kolları, bir televizyon programında 13 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilebileceğini savunan AKP milletvekili adayı, yazar Vahdettin İnce'nin pakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 18.11.2016 - 17:50
Abone Ol google-news

Kocaeli Adliyesi'nde bir araya gelen CHP Kadın Kolları üyelerine CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan ile Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer destek verdi.  CHP Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür yaptığı konuşlada, şunları söyledi:

"Adalet Bakanlığı'nın 2014 verilerine göre her ay Adli Tıp Kurumu'nda 650 çocuk cinsel istismarı vakası görülmektedir. Adliyede 4 tecavüz vakasından 1'i çocuktur. Vahdettin İnce 13 yaşındaki bir çocuğun evlendirilebileceğini söylerken, kendi hayatına da bu kadar rahat kararlar verebiliyor mu?  Vahdettin İnce'nin canlı yayında yaptığı çocuğun cinsel istismarı suçunu övmesi nedeniyle, kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız." 

Fatma Kaplan Hürriyet de, "Vahdettin İnce'nin söylediği '13 yaşındaki çocuk evlendirilebilir' aşağılamasından, ahlaksızlığından, sapkınlığından ötürü, bu ahlaksız kişi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" diye konuştu.

Daha sonra CHP Kadın Kolları üyeleri adliye binasına girerek suç duyurusu dilekçelerini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler