14. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali

Ulusal ve uluslararası kategorilerde Altın Kedi ödülü verilen festival, törenle başladı

Yayınlanma: 20.11.2013 - 10:18
Abone Ol google-news

İzmir Sinema Derneği tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali" başladı.

Dernek Başkanı Kayhan Kırmızıgül, Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılış töreninde, bu yıl festival programı için başvuruda bulunan 63 ülkeden bin 365 film arasından seçki hazırladıklarını belirtti.

Festivalde, ulusal ve uluslararası kategorilerde 9'ar filmin Altın Kedi ödülüne aday olduğunu kaydeden Kırmızıgül, tüm filmseverleri, festivale davet etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun katkılarıyla düzenlenen festivalin jüri başkanlığını, yönetmen Yavuz Özkan yapacak.

Jüride, ayrıca, yönetmen Hüseyin Karabey, sinema yazarları Burak Göral, Irene Genhart, Arkas Sanat Merkezi Yöneticisi Betül Aksoy, Hong Kong Film Festivali Program Direktörü Bede Chang ile oyuncu Solmaz Panahi yer alıyor.

 Arap dünyası filmlerine özel program

Farklı coğrafyanın filmlerinin her yıl özel programla izleyicinin beğenisine sunulduğu festivalde, özel programa bu yıl Arap dünyası seçildi. Programda Fas, Lübnan, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve Katar yapımı filmlerin yer alacağı belirtildi.
Ayrıca Hindistan sinemasının 100. yılı dolayısıyla, 1951 yılı Hint yapımı "Avare"nin de festival kapsamında gösterileceği kaydedildi.
23 Kasım'da Altın Kedi Ödül Töreni'nin yapılacağı festival, 24 Kasım Pazar günü gösterimlerin ardından sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler