19 Mayıs törenleri iptal

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yaklaşık 40 ilde düzenlenen halk konserleri iptal edildi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Reyhanlı'daki 50 can, F16 pilotumuzun şahadeti ve Burak'ın maç çıkışı öldürülmesi nedeniyle konserleri iptal ettik" dedi.

Yayınlanma: 14.05.2013 - 12:51
Abone Ol google-news

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programlarında değişiklik yapıldı. Bakan Kılıç, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Uyarı ve hatırlatma: 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yaklaşık 40 ilde halk konserleri düzenledik. Ancak Reyhanlı'daki 50 can, F16 pilotumuzun şahadeti ve Burak'ın maç çıkışı öldürülmesi nedeniyle konserleri iptal ettik" dedi.

Konserler dışındaki 19 Mayıs kutlamalarının, yurt genelinde coşku ve heyecanla icra edileceğini ifade eden Bakan Kılıç, şu ifadeleri paylaştı: "Yanlış anlayanlara duyurulur. Biz, Bayram'ı Atatürk'ün portresine işlenen 'Gösterdiğin Hedefe Yürüyoruz' cümlesiyle karşılıyoruz. Konser iptallerini bile istismar edenlere hiç şaşırmıyorum ama 'Ölen öldü' anlayışıyla hareket etmelerini kabullenemiyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler