2. Uluslararası Gitar Festivali

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Gitar Festivali, yarın Antalya'da başlayacak.

Yayınlanma: 11.02.2013 - 15:07
Abone Ol google-news

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'nın sanatsal anlamda ihtiyacını karşılayacak, uluslararası boyutta ses getirebilecek projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Uluslararası Antalya Gitar Festivali'ni kent ile bütünleştireceklerini belirten Akaydın, ''(Antalya'ya kültür yakışır) dedik. Uluslararası Antalya Gitar Festivali'ni kalitesiyle Antalya'nın geleneksel festivalleri arasına kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

Festivalin Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Ahmet Kanneci ise festivalin geçen yıla oranla daha da zenginleştiğini vurguladı. Festivali bu yıl bilimsel boyutta da ele aldıklarına değinen Kanneci, ''Bir gitar eseri bir besteci tarafından bestelenir, icracılar tarafından icra edilir ve dinleyiciler tarafından dinlenir. Bu 3 ayak olmazsa olmaz. Bizim Antalya'dan beklediğimiz dinleyici ayağı'' diye konuştu.

Festivalin maliyetinin de ''Bir konser fiyatı'' kadar olduğuna işaret eden Prof. Dr. Kanneci, etkinlik için herkesin fedakarlık yaptığını ve kar amacı gütmediklerini anlattı. Festivale girişlerin ücretsiz olacağını açıklayan Kanneci, ''Festivalde çok büyük paralar döndüğü şeklinde bir takım yazılar ve haksız saldırılar olduğu kulağıma geliyor. Bunlar doğru değildir. Bundan dolayı gücendim'' dedi.

Festival yarın başlayacak

Antalya'da yarın başlayacak ve 16 Şubat'a kadar sürecek festivalde İspanya'dan Ignacio Rodes, Ukrayna'dan Anna Likhacheva, Avusturya'dan Johann Parier ile Türkiye'den Soner Egesel, Eren Süalp, Bekir Küçükay, Prof. Dr. Ahmet Kanneci gibi sanatçılar konserler verecek.

Festival kapsamında gençlere yönelik atölye çalışmaları, konferans, söyleşi ve paneller düzenlenecek. Türk gitar yapımcılarının katılımıyla klasik gitarın gelişimi de fotoğraflarla sergilenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler