3. Marsyas Uluslararası Flüt Yarışması yapıldı

3. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Marsyas Flüt Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Yayınlanma: 25.05.2012 - 10:26
Abone Ol google-news

18-21 Mayıs 2012 tarihleri arasında Afyon’un Dinar ilçesinde bu yıl 3.sü gerçekleştirilen  3. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali Cihat Aşkın’ın keman resitali ile başladı.

Bu yıl 2.si yapılan Güzel Sanatlar Liseleri Flüt Yarışması’nda Nil Koroğlu 1.lik ödülünün yanısıra Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’ndan önümüzdeki konser sezonu için konser daveti aldı.

Festival Kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Marsyas Flüt Yarışması’nın bu yılki jürisinde; İtalya’nın Pollini Konservatuvarı flüt öğretmeni Claudio Mantafia, İstanbul Devlet Senfoni ve Borusan Filaremoni Orkestraları solo flütçüsü Bülent Evcil, İstanbul Devlet Opera ve Balesi şefi Naci Özgüç, İzmir Devlet Konservatuvarı flüt öğretmeni Yrd. Doç. Çiler Akıncı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Sonat Sözer ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Murat Esen yer aldı. Yarışmada piyanist Özlem Ebesek ve Müge Hendekli eşlikçi olarak görev aldılar.

On genç flütistin katıldığı yarışmada, jüri seviyelerin hem yüksek,hem de yakın olmasından dolayı seçim yapmakta oldukça zorlandı. Yarışma sonucunda Nil Koroğlu 1.lik ödülünün yanı sıra Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’ndan önümüzdeki konser sezonu için konser daveti aldı. Hande Çakır 2. Lik ödülünü, Hüsnü Burak Göçer ise 3.lük ödülünüi kazandı. Ayrıca Nil Koroğlu “En İyi Türk Eseri Yorumu Ödülü”ne layık görülerek festival sponsorlarından Keylan Müzikevi’nden 1 adet Pearl Marka Piccolo Flüt de kazandı. Ödül töreni açılış günü gerçekleşti.

Yarışma sürecinde bazı yarışmacılar, Claudio Montafia ile çalışma ve kendini dinletme  şansı da buldu.

1995 yılındaki Dinar Depreminden sonra ilçeden diğer illere büyük bir göç olmasına, neredeyse nüfusun yarısı başka yerlere yerleşmesine rağmen Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörü Mustafa Solak başta olmak üzere şehrin sanatseverlerinin özverili, takdire şayan adımları neticesinde havanın soğuk ve yağışlı olmasına aldırmadan başarılı bir festival organizasyonuna imza atıldı. Yarışma Düzenleme Kurulu’ndan Şehrinaz Gündüz hem yarışmacıların hem de jüri üyelerin tüm sorunlarıyla ilgilendi. Belediye çalışanlarından, okul yöneticilerine kadar herkes bu organizasyon için canla başla çalışarak hem Afyon’un hem de Dinar İlçesi’nin tüm zor koşullara rağmen bir Kültür, Sanat ve Müzik Festivali yapılabileceğini herkese göstermiş oldular. Festivale halkın da ilgisi büyük oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler