4 günlük bebeklerini kutuya koyup gömdüler!

Bir anne doğurduğu bebeğe bunu nasıl yapabilir? Hamileliğini ve doğumu gizledi, erken doğum sonrası bebeğine yardım etmek yerine ölmesini bekledi ve ayakkabı kutusuna koyup gömdü. Annenin mahkemedeki ifadeleri adeta kan dondurdu.

Yayınlanma: 16.08.2019 - 10:24
Abone Ol google-news

Catherine Davies ile Anthony Clark'ın 2016 yılının Ağustos ayında bir bebekleri dünyaya geldi. Ancak çift hamilelik sürecini de, doğum sürecini de herkesten gizledi. Erken doğumla dünyaya gelen ve 'Bebek C' olarak adlandırılan yavru, henüz 4 günlükken gerekli tedaviyi göremediği için hayatını kaybetti.

Aile, herkesten gizledikleri doğum olayı gibi ölümü de duyurmadı. Bebek C'yi bir ayakkabı kutusuna koyup Heaton Mezarlığı'nda boş bir alana gömdü. Bebeğin zayıfladığı, yeterli beslenemediği ve yüksek miktarda su kaybı yaşadığı için öldüğü tespit edildi. Açılan soruşturmada bebek üzerinde detaylı otopsi incelemesi yapıldı.

Uzmanlar, Bebek C'nin ölmeden önce yaşadıklarını mahkemede şöyle anlattı:

Bebek erken doğum ile dünyaya gelmiş. Yaklaşık 36 haftalık olarak doğmuş olması muhtemel. Beslenemediği için zayıflamış ve su kaybı sonucunda hayatını kaybetmiş. Vücudunda ölüme yol açabilecek herhangi bir darbe, yara veya travma izine rastlanmadı. Bebeğin midesi boştu..."

İşte bu sözler mahkemede bulunanların kanını dondurdu. Minik bebek annesi tarafından hiç beslenmemişti. Annesi aslında onu yavaş yavaş öldürmüştü. Üstelik de olabilecek an acı şekilde. Bebek C'nin biyolojik ailesi olan Anthony Clark ve Catherine Davies sadece 15 ay hapis cezası aldılar. Mahkeme, doğumu ve ölümü gizledikleri ve ihmalkar davrandıkları için bu cezayı verdi.

Bolton Safeguardian Çocuk Kurulu tarafından hazırlanan raporda ise şu ifadelere yer verildi:

Bebek C'nin bu kadar kısa ve trajik bir yaşamda ne kadar acı çektiğini hayal etmek zor. İstenmeyen bebek olan Bebek C, ihmal edildi ve her iki ebeveyn tarafından ölüme terk edildi. Gebeliğin kasıtlı olarak gizlenmesi ve Bebek C'nin ölümü tahmin edilemez ya da önlenemezdi. Bu nedenle, gelecekte yaşanabilecek olayların önüne geçebilmek için önlemler alınmalıdır. Hem anne hem de baba zor bir çocukluk geçirmiş. Sorunlu geçmişleri yaşananların tetikleyici unsuru olmuş.

Kendileri içki alıp, bebeği mama dahi almadılar

Anne ve babanın en büyük sorunu ise sosyal hizmetler dahil kimseden yardım istememiş olması. Anne Davies, bebeğin kendi sütünü istemediğini söylediği polis ifadesinde, bebeğini beslemeye çalıştığını ileri sürdü. Kamera kayıtlarından tespit edilen görüntülerde ise halka açık bir alanda çiftin yanlarında bebekleri varken dolaştığı tespit edildi. Çift, dışarı çıkmalarına rağmen çocukları için herhangi bir sağlık hizmeti talebinde bulunmadı.

Kamera görüntülerinde çiftin alışveriş için girdiği bir markette yiyecek ve alkol aldığı ancak bebek için hiçbir şey almadığı görülüyor. Bir kaç gün sonra bebekleri öldüğünde ise Clarck ve Davies çifti ayakkabı kutusuna koydukları Bebek C'yi boş bir alana gömüyor, ardından da yine alışverişe gidiyor.

Kan donduran ifadeler

Mahkemede görüşleri sorulan Davies, umursamaz tavırlarıyla dikkat çekerken, hakimin "Bebeğinizin adı neydi?" şeklindeki sorusuna verdiği, "Bir isme ihtiyacı yok" cevabı şok etkisi yarattı. Bebeğin babası Clark'ın bu sorulara cevabı ise sadece susmak oldu.

Kaynak: TV 100


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler