50 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''askeri casusluk'' iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 50 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 07.07.2012 - 08:23
Abone Ol google-news

Soruşturma çerçevesinde 50 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarılarak, şüphelilerin gözaltına alınması için 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Farklı illerde gözaltına alınarak İzmir Merkez Komutanlığı'na getirilen bazı şüphelilerin, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri'' iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, bugüne kadar 46'sı emekli ve muvazzaf asker, toplam 78 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklular arasında, suç örgütünde ''eskort'' olarak görev aldığı iddia edilen 1 travesti ve 19 kadın ile Marmaris'te marina işletmeciliği yapan bir iş adamı da bulunuyor.

 

2 subay, 2 ast subay gözaltına alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''askeri casusluk'' iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Tekirdağ'da bir kurmay yüzbaşı, Balıkesir'de ise 1 üsteğmen ile 2 astsubay gözaltına alındı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesinde 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı E.E'nin Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evinde sabah saatlerinde arama yapıldı. Aramalarda, bilgisayar ve dijital birçok materyale el konurken, gözaltına alınan Yüzbaşı E.E'nin soruşturmanın yürütüldüğü İzmir'e gönderildi.

Balıkesir 9. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli bir üsteğmen ve bir astsubay ile Bandırma 6. Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndaki bir astsubayın soruşturma kapsamında gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltındaki askerlerin İzmir'e gönderildiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler