"6 oy büyük bir başarı"

Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, ev sahipliğini yapma hayalleri suya düşen Euro 2016 ile ilgili değerlendirmede bulunurken, elde edilen sonucu başarısızlık olarak görmemek gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 03.06.2010 - 18:46
Abone Ol google-news

Swisseotel'de, Bank Asya 1. Lig Spor Ödülleri organizasyona katılan Lutfi Arıboğan, burada basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Euro 2016 adaylık sürecinde, yaklaşık 1,5 yıl süren çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini aktaran Arıboğan,şöyle dedi:
''Yıllardır ihmal edilen, uluslararası düzeyde etkinliğimizi artıracak yoğun çalışmalar yaptık. Bu konuda başarılı olduk, çok büyük yol kat ettik. Zaten 13 üyenin oylamasında 7-6 kaybettik. 1 oyla kaybettik. Aldığımız 6 oy büyük bir başarıdır. Avunmak için söylemiyorum. 1 oyla da olsa kaybettiğimizin farkındayız.''

TFF olarak, geride kalan süreci çok iyi değerlendirdiklerini belirten Arıboğan, ''Her şeyi, en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyoruz. Avantaj ve dezavantajlarımızı inceliyoruz'' ifadelerini kullandı, çalışmalarını devam ettireceklerini söyledi.


''Euro 2016'dan sonra da Avrupa Şampiyonası olacak"


Lutfi Arıboğan, Euro 2016'ya adaylık sürecinde, federasyon ve devlet olarak verdikleri taahhütler bulunduğunu, çalışmaların süreceğini kaydetti.

İçeriğinde statlar, hava alanları, otoyollar, konaklama tesisleri gibi çok sayıda yatırımı gerektiren dosyaları bulunduğunu belirten Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Burada samimiyetimizi göstermek için, bu projelerin peşinde olmamız lazım. Projeleri, organizasyonu alsak da almasak da gerçekleştirmemiz lazım. Bu süreç bitmiyor. 2016'dan sonra da Avrupa Şampiyonası organize edilecek. Bugünden itibaren de bunun en kuvvetli adayıyız. Tüm Avrupa otoritelerinin görüşü de bu. Samimiyetimizi göstermemiz, yatırımlarımızı yapmamız lazım. Ciddi olduğumuzu, kalıcı olduğumuzu, Türkiye'nin gücünü bir kere daha göstermemiz lazım. Bu dosyanın sadece bir turnuva için hazırlanmış taahhütler ve verilmiş vaatler olmadığını bütün Avrupa'ya göstermemiz gerekiyor. Türkiye, Avrupa'nın çok önemli bir parçasıdır. Genişleyen, gelişen bir barçasıdır. İleriye umutla bakıyoruz. Türkiye, Avrupa'nın geleceğidir.''


''Yabancı statüsünde büyük değişiklik olmadı"

Turkcell Süper Lig'deki yeni yabancı statüsüyle ilgili soruları da yanıtlayan Lutfi Arıboğan, statüyü ''10 yabancı oyuncuya izin verildi'' olarak değil, 6 2 2 olarak değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

Yabancı statüsünde yapılan değişikliklerin her zaman olumlu ya da olumsuz olarak eleştirildiğini ifade eden Arıboğan, şöyle konuştu:
''Çok büyük bir değişiklik yapmadık. Maçların 18 kişilik kadrosunda yine 6 2'lik mevcut kural geçerli olacak. Avrupa'da başarılı olmak isteyen, Avrupa rekabeti içinde daha çok yabancı oyuncuyu kadrosunda bulundurmak isteyen kulüplerimiz, artı 2 oyuncuyla daha anlaşma yapabilecekler. Çok büyük değişiklik olduğunu düşünmüyorum.''

Futbolda yabancı sınırının ileride kalkıp kalkmayacağı konusunda ise Arıboğan, ''Mevcut kuralımız ortada. Yabancı oyuncuyu serbest bırakmak demek, beraberinde kriterler getirmek demek. Bu kriterler de kulüpleri zorlayabilir. Şu an serbest bırakmayı düşünmüyoruz'' açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler