86 yıl sonra namaz için Ayasofya'ya akın ettiler

Ayasofya'da, bugün kılınacak namaz öncesi güvenlik önlemleri kapsamında yapının önü ve çevresinden yurttaşlar uzaklaştırıldı. Geceyi caminin çevresinde geçirenler sabah namazı için Ayasofya'ya girmeye çalışanlar ise içeri alınmadı. Açılış saatinden önce polis bariyerlerini aşan bir grup, Ayasofya'ya doğru koştu.

Yayınlanma: 24.07.2020 - 09:16
Abone Ol google-news

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde de yer alan Ayasofya tartışmalar eşliğinde Danıştay'ın kararının ardından 86 yıl sonra bugün yeniden ibadete açılıyor.

Danıştay kararının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapının yönetiminin Diyanet’e devredilmesinin ardından 86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi"ne hazırlıklar ve güvenlik önlemleri kapsamında girişler kapatıldı.

Ellerinde seccadelerle gelen vatandaşlar caminin bulunduğu bölgedeki güvenlik noktalarında durduruldu. Bunun üzerine bazı vatandaşlar başka camilere giderken, bazıları ise güvenlik noktalarında saf tutarak namaz kıldı.

POLİS BARİYERİNİ AŞAN KALABALIK AYASOFYA CAMİİ'NE DOĞRU KOŞTU

Ayasofya'ya girmek isteyen bazı vatandaşlar güvenlik kontrol noktalarında yoğunluk oluşturdu. İlerleyen saatlerde bariyer önündeki kalabalık arttı. Çemberlitaş yönünde bariyerleri aşan kalabalık koşarak Ayasofya'ya ilerlemeye çalıştı. 

Namaz kılınacak alanlara girişler 10.00’dan itibaren başlayacak. Giriş noktalarında, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacak. Bu kapsamda alanda kurulacak 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1’i helikopter ambulans olmak üzere 101 ambulans görev yapacak.

METRO, MARMARAY SEFERLERİ DEVAM EDİYOR

Tarihi Yarımada’da Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nden Tarihi Yarımada istikametine giden tüm yollar ve Galata Köprüsü dün akşam 20.00’den itibaren trafiğe kapatıldı. Avrasya Tüneli açık olacak, deniz, metro ve Marmaray seferleri devam edecek.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgın boyunca toplanacak en büyük kalabalığın Ayasofya'da olacağını belirtirken koronavirüs ve mesafe uyarısında bulundu. Bakan Koca Ayasofya’da bugün kılınacak Cuma namazına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler