AB zirvesi öncesi AB diplomasisi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, yarın Stockholm'da AB Dönem Başkanı İsveç'in AB İşleri Bakanı Cecilia Malmström, Çarşamba günü de Brüksel'te Avrupa Komisyonu Üyeleri Olli Rehn ve Andris Piebalgs ile görüşecek.

Yayınlanma: 30.11.2009 - 12:07
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Ankara Protokolü'nün uygulamasının ele alınacağı 10-11 Aralık'taki AB Zirvesi öncesi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Stockholm ve Brüksel'de önemli temaslarda bulunacak.

Egemen Bağış, yarın Stockholm'da AB Dönem Başkanı İsveç'in AB İşleri Bakanı Cecilia Malmström ile çalışma kahvaltısında biraraya gelecek.

Bu arada, yarın akşam geç saatlerinde Brüksel'e geçecek olan Bağış, Çarşamba günü katılım müzakereleri ile ilgili temaslarda bulunacak. Bağış, Avrupa Komisyonu'nun Enerjiden Sorumlu Üyesi Andris Piebalgs ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile ayrı ayrı görüşecek.

Gerek Stokholm, gerekse Brüksel'deki görüşmelerde Türkiye'nin limanlarını Rumlara açmasınına ilişkin Ankara Protokolü'nü uygulamaması konusunun ele alınacağı AB Zirvesi ile ilgili konular üzerinde durulacak.

Bu arada, bu ay toplanması planlanan Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı'nda yeni bir başlık açılması meselesinin de görüşülmesi bekleniyor. Bağış ile Piebalgs arasındaki görüşmede de gerek Türkiye, gerek AB'nin açılmasını istediği ancak Rumların karşı çıktığı "Enerji" başlığı konusu ile Nabucco projesi gibi işbirliği konuların ele alınacağı belirtiliyor.
 

Süryani ve Asuri toplumuyla buluşma

Bu arada, Egemen Bağış yarın sabah Stokholm'da 27. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısı açılış oturumunda bir konuşma yapacak. Bağış öğleden sonra ise Süryani ve Asuri Toplumu temsilcileriyle buluşacak.

3 Aralık'a kadar Brüksel'de kalacak olan Egemen Bağış Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu'na hitap edecek ve düşünce kuruluşu EPC tarafından düzenlenecek "Policy Dialogue" toplantısına konuşmacı olarak katılacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler