ABD bankaları kredi kartıyla kripto para işlemlerini yasaklıyor
ABD’nin önde gelen bankaları, kredi kartıyla kripto para birimlerine yatırım yapılmasını yasaklayacağını duyurdu.
ABD'nin en büyük bankaları arasında yer alan JP Morgan Chase & Co., Bank of America Corp ve Citigroup, kredi kartlarıyla Bitcoin ve diğer sanal para birimleri alımlarının durdurulacağını duyurdu.
JP Morgan sözcüsü Mary Jane Rogers, bankanın sanal para birimlerinin oluşturduğu kredi riskleri sebebiyle bankanın kripto para birimleri işlemlerini durduracağını açıkladı.
Bank of America’nın kredi kartları ise kripto para birimleri işlemlerini reddetmeye başladı. Banka sözcüsü Betty Riess, banka genelinde yayınlanan uyarıya göre yeni yasağın bütün kişisel ve ticari kredi kartların geçerli olacağını fakat bankamatik kartları kullanımında bir değişim olmayacağını söyledi.
Citigroup sözcüsü Jennifer Bombardier, yaptığı açıklamada bankanın kripto para birimleri işlemlerinde kredi kartı kullanımını yasaklayacağını söylerken, “Piyasa değiştikçe biz de kripto para birimleri politikalarımızı yenileyeceğiz” dedi.
Bankalar açısından kripto para birimleri işlemlerini kabul etmek riskli bir durum olarak görülüyor. İşlemi gerçekleştiren kişinin yatırım yaptığı sanal para biriminin düşmesi ve aldığı borcu ödeyememesi ihtimali endişe yaratabiliyor.
Ayrıca çalıntı kredi kartlarının yanlış kişilerin eline düşerek kripto para istasyonları haline gelmesi de sanal para birimleri işlemlerinde bir risk olarak yer alırken, para birimleri dijital platformlarda işlem gördüğü için bankaların para aklama ihtimaline karşı işlemleri gözlemlemesi de zorlaşıyor.
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Rojin Kabaiş'in kesin ölüm nedeni belli oldu
- Arnavutköy'de sürpriz hasat: Sanki hiç toplanmamış gibi
- Memurlar için yeni dönem başlıyor
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki