ABD Başkanı Biden ve Almanya Başbakanı Merkel telefonda görüştü
ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke ilişkilerinin derinleşmesini arzu ettiğini belirtti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 Ocak'ta görevine başlayan Biden ve Merkel telefonda görüştü. Biden görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesine yönelik arzusunu dile getirerek aynı zamanda NATO ve Avrupa Birliği de dahil transatlantik müttefikliği yeniden canlandırma niyetinde olduğunu belirtti.
İki liderin, Afganistan, Çin, İran, Rusya, Ukrayna ve Batı Balkanlar dahil dış politika konularında birlikte çalışılmasına ilişkin mutabık kaldığı aktarılan açıklamada, "Biden ve Merkel, ABD'nin çok taraflı örgütlere, iklim değişikliğiyle mücadeleye bağlılığını yenilemesi ve Covid-19'u yenmesi, sağlık güvenliğini artırması, sürdürülebilir küresel ekonomi iyileşmesi yoluna gitmesi ve küresel iş birliğinin önemi konusunda mutabık kaldı." ifadelerine yer verildi.
Video Haberler
-
İpi kopan paraşüt metrelerce yüksekte böyle sürüklendi
-
'Erdoğan ile oynuyorlar'
-
Ehliyetsiz sürücü ara sokakta takla attı
-
Ahmed Arif büstüne saldırı
-
'Yunanistan’a barış için gittik'
-
Tekme, yumruk ve dubalarla saldırdılar
-
Yamaçtan kopan kaya evin duvarını yıktı
-
Tehlikeli yolculuk kameraya işte böyle yansıdı
-
Görenler şoke oldu: Araç üzerinde tehlikeli yolculuk
-
Yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti
En Çok Okunan Haberler
-
'Peker cinayetin sır perdesini kaldırırsa...'
-
BDDK'den ticari kredi kullanımına dair yeni açıklama
-
'AKP ve HDP arasında yeni bir çözüm süreci' iddiası
-
'Bunu gör arkadaş...'
-
Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili yorum
-
Akıl almaz kavga: Falçatayla saldırıp kulağından ısırdı
-
'Yeni bir dalga kapıda' diyerek tarih verdi
-
'Erdoğan ile oynuyorlar'
-
Taksim'de 'Onur Yürüyüşü' öncesi gözaltı
-
Hekimler için emeklilik maaşı kararı