'ABD gemisi Suriye sınırına hareket etti, Rus jetleri havalandı' iddiasına ABD'den açıklama

60 adet Tomahawk taşıyan ABD destroyeri Donald Cook'un Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılarak Suriye karasularına yaklaştığı ve Rus uçaklarının gemiyi 4 defa alçak uçuş ile taciz ettiği iddia edildi. ABD bu iddialarını yalanlandı.

Yayınlanma: 09.04.2018 - 23:04
Abone Ol google-news

ABD'ye ait Donald Cook isimli destroyerin Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılarak Suriye karasularına yaklaştığı öne sürüldü. "Arleigh Burke" sınıfı Donald Cook (DDG-75) adlı füze destroyeri, Tartus'un 100 kilometre açığına kadar geldği ve gemide 60 adet Tomahawk füzesi olduğu iddia edildi.

Rus uçaklarının gemiyi 4 defa alçak uçuş ile taciz ettiği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

ABD donanmasından açıklama

ABD donanması, 'ABD gemisi Suriye sınırına hareket edince Rus jetleri havalandı'  iddiasını yalanladı.

PENTAGON ASKERİ SEÇENEKLERİ TRUMP'A SUNACAK

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) ABD Başkanı Donald Trump’a, Suriye’de Duma kasabasındaki kimyasal saldırı iddialarına dayanarak bir dizi askeri seçenek sunacağı bildirildi.

 ABD Genelkurmay Sözcüsü Albay Patrick Ryder, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un Trump'a çeşitli seçenekler sunduğunu, ancak bunların detayları hakkında bir değerlendirme yapmayacağını söyledi.

'RESİMLER KORKUNÇ'

ABD ordusunun kimyasal saldırı iddialarını nasıl değerlendirdiğine ve bunun askeri bir cevabının olması gerekip gerekmediğine ilişkin bir soru üzerine Ryder, "Televizyonda gördüğümüz resimler korkunç. (Askeri seçenek) kesinlikle değerlendiğimiz bir şey" ifadesini kullandı.

 Albay Ryder şunları kaydetti:

 "Bir cevap vereceksek bunun hangi seçeneklerden oluşacağı hakkında konuşmayacağım. Görevimiz Başkana seçenekler sunmak. Bu korkunç olay ışığında olduğumuz nokta şu; potansiyel askeri seçeneklere bakıyoruz ve bunu Başkana sunuyoruz."

 'ASKERİ VE DİPLOMATİK SEÇENEKLER'

 Pentagon sözcülerinden Eric Pahon da ABD ordusunun Trump'a esneklik sağlamak üzere birçok seçenek sunacağını belirtti.

Pahon, "Bazıları askeri, bazıları diplomatik olmak üzere birçok seçeneğimiz masada şu anda, ancak Başkan karar vermeden bunları konuşamam" dedi.

ABD ordusunun kuvvet komutanlarının da bu akşam Beyaz Saray'daki ulusal güvenlik toplantısına katılmak üzere Washington'da olduğu bildirildi.

 Trump'ın kabine toplantısı sırasında 24 ile 48 saat içerisinde büyük bir karara varacağını ifade etmesi, ABD'nin Suriye'ye karşı bir saldırı düzenleyeceği yorumlarına neden oldu.

 Diğer taraftan Trump'ın başta Fransa ve İngiltere olmak üzere birçok ülke lideri ile görüşmesi ABD'nin böyle bir saldırıyı tek başına yapmayacağı değerlendirmelerini beraberinde getirdi.

Trump'tan dikkat çekici hamle. Suriye için gün sonuna kadar karar veririm

Rusya'dan Doğu Guta açıklaması: Kimyasal saldırı izi yok

'Kimyasal saldırı' krizi sürüyor... Beyaz Saray: Rusya sözünde durmadı

BM Güvenlik Konseyi Suriye'deki kimyasal saldırı iddiası için toplandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler