ABD ve Nato Reyhanlı'daki saldırıları kınadı

ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ,“Tabii ki saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizi Sayın Bakana ilettik” dedi. Nato Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise yaptığı açıklamada;. "Bu alçak eylemler sivillerin hayatına bütünüyle saygısızlığı göstermektedir" dedi.

Yayınlanma: 11.05.2013 - 17:50
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le makamında görüşen Ricciardone, görüşme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada Adalet Bakanı'nı daha önce aldıkları bir randevu üzerine ziyarete geldiğini söyledi.

Ricciardone, “Tabii ki saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizi Sayın Bakana ilettik” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Ergin ile terörizme karşı ilgili yasalar çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliğini ilerletmek için görüşmeye geldiğini söyleyen Büyükelçi, “Terörizme karşı işbirliğimizi tabii ki devam ettireceğiz” diye konuştu.

Nato saldırıyı kınadı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıları kınadı.

Rasmussen, yazılı açıklamasında, "Çok sayıda kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıları kınıyorum. Bu alçak eylemler sivillerin hayatına bütünüyle saygısızlığı göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Patlamalarda ölenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileyen ve yaralıların acısını paylaşan Rasmussen, Türkiye halkı ve makamlarıyla tam dayanışma içinde olduklarını belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: Türkiye halkının yanındayız!

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Türkiye halkının yanındayız" açıklamasında bulundu.

Hague, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Reyhanlı'daki patlamalar korkunç. Düşüncelerimiz kurbanların aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte. Türkiye halkının yanındayız" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan saldırı açıklaması

Rusya Parlamentosu (Duma) Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey  Pushkov, bazı uluslararası oyuncuların Reyhanlı'daki terör saldırılardan Suriye makamlarını sorumlu göstererek Suriye’deki krizi çözmek için barış konferansını bozmak istediğini düşündüğünü söyledi.

Pushkov, Twitter hesabından, "Türkiye'de terör saldırısında yine Suriye suçlandı. Her zaman olduğu gibi her şeyden sorumlu. Birisi barış konferansını bozmak istiyor ve askeri seçeneğe itmek istiyor" diye yazdı.

Bir süre önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yakın bir zamanda Suriye yönetimi ve muhalefetin dahil olacağı ve Cenevre Mutabakatı'nın devamı niteliğindeki uluslararası bir konferansın toplanması ile ilgili anlaşmışlardı.

İran: Vahşice bir terör cinayeti
 
İran Büyükelçiliği, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydan gelen patlamaların “vahşi bir terör cinayeti” olduğunu bildirdi. İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Asya ve Pasifikten Sorumlu Bakan Yardımcısı Seyed Abbas Araghchi, olayla ilgili olarak, “Sivil insanları hedef alan böyle bir cinayet dünyanın neresinde olursa olsun kınanmaya mahkumdur. Terörizm ile mücadele, tüm ülkelerin ortak gorevidir. Olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.ile görüştü.

Mısır, Yunanistan ve İran dışişleri bakanları'ndan kınama

Mısırlı, Yunan ve İranlı mevkidaşları, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak Reyhanlı'daki saldırıyı kınadı.

Diplomatik kaynaklar, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ve İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin resmi bir ziyaret için Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Davutoğlu'nu arayarak başsağlığı dileklerini ilettiklerini söyledi.

Bakanlar, 43 kişinin yaşamını yitirmesine, 100'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyı kınadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler