ABD'de tren kazası

ABD'nin Los Angeles kentinde, 350 kişi taşıdığı tahmin edilen yolcu treniyle bir yük treninin 16.30'da çarpışması sonucu, 17 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralı sayısının 135'i bulduğu bildirildi. Kazanın ardından alev alan tren enkazının alt kısmı 2 saat süren çabayla söndürüldü. Kaza yerine 250 itfaiye eriyle 200 polis sevk edildi. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 07:34
Abone Ol google-news

ABD'nin Los Angeles kentinde, bir yolcu treniyle bir yük treninin çarpışması sonucu 17 kişinin öldüğü 135 kişinin yaralandığı bildirildi.

Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigos konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 17 kişinin öldüğünün kesinlik kazandığını, ancak kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Villaraigosa, tren enkazında henüz kurtarılmayı bekleyen kişiler bulunduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Los Angeles şerif sözcüsü Steve Whitmore basına yaptığı açıklamada, kazanın ardından tren enkazının alt kısmının alev aldığını belirtti. Enkaz altında çıkan yangını söndüren itfaiye görevlilerinin, yaklaşık iki saat süren bir çabanın ardından yolcu trenin bir vagonunun enkazında mahsur kalmış kişilerin tamamını kurtardığını ifade eden Whitmore, kaza yerinin yakınındaki bir pistten havalanan helikopterlerin de kurtarma çalışmalarına katıldığını ve yaralıların hava yoluyla hastanelere nakledildiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler