Acil serviste kayboldu 10 aydır bulunamıyor

İzmir'de, refakatçi alınmadan 112 ambulansıyla götürüldüğü Devlet Hastanesi'nin acil servisinden kaybolan Ayşe Bilir, 10 aydır tüm çabalara rağmen bulunamadı. Ancak bu süreçte Ayşe Bilir'in eşi Remzi Bilir'in hayatını kaybetmesi, çocuklarını miras sorunuyla karşı karşıya getirdi.

Acil serviste kayboldu 10 aydır bulunamıyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.09.2015 - 20:18



Çocukları, varislerden biri durumundaki annelerinin bulunmamasıyla, babaları Remzi Bilir'den kalan ev, Otomobil ve banka hesapları üzerinde hiçbir işlem yapamadı.
 
Geçen yıl 14 Kasım Cuma günü, saat 13.30 sıralarında, Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki evlerinde eşiyle oturan, bir süredir psikolojik tedavi gören 70 yaşındaki Ayşe Bilir, kriz geçirdi. Eşi Remzi Bilir'in yardım istediği 112 ekibi, eve gelip Ayşe Bilir'i, sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sakinleşmeyen Bilir'e iğne vuruldu. Ardından ayakları da bağlanıp ambulansa alındı. Remzi Bilir de eşinin durumunu sağlık görevlilerine anlatıp ambulansa binmek istedi. Ancak kendisine ambulansa refakatçi alınmasının yasak olduğu söylenip, Bilir'in binmesine izin verilmedi. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürülen Ayşe Bilir'e, görevliler de ateş ve tansiyon gibi rutin kontrolleri yaptı. Ancak güvenlik kamerası kayıtlarına göre, saat 14.52'de içeri alınan Ayşe Bilir, 15.04'te, 12 dakika kaldığı acil serviste, görevlilerin gözleri önünde, yalın ayak dışarı çıkarak kayboldu.
 
DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRÜLDÜ
 
Hemen arkasından hastaneye gelen Remzi Bilir ile yakınları, acil servise girip eşini sorduğu anda, Ayşe Bilir'in kaybolduğu ortaya çıktı. İlk olarak hastanen çevresinde arama yapan yakınlarının çabaları sonuçsuz kaldı. Bu arada, kızı Pınar Bilir ve babası Remzi Bilir başta olmak üzere tüm yakınları da kent geleninde yaşlı kadın için bir iz bulmaya çalıştı. Günler süren araştırmaların ardından Ayşe Bilir'in iki yeni güvenlik kamerası görüntüsü elde edildi. Pınar Bilir ve yakınlarının tek tek dolaştığı çiğli'deki iki iş yerinden elde edilen görüntülerde, Ayşe Bilir'in o bölgeden geçtiği saptandı. Anadolu Caddesi üzerinden yürüyen Ayşe Bilir'in, ilk görüntüsünün kaybolduktan 2 saat 12 dakika sonra, yani saat 17.16'da kaydedildiği ortaya çıktı. Bulunan ikinci görüntüde ise Bilir'in, kaybolduktan 2 saat 41 dakika sonra, 17.45'te kamera tarafından kaydedildiği tespit edildi. Bu çalışmaların yanı sıra, Ayşe Bilir'in bulunması için, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp kişiler için uygulamaya başladığı yeni proje de devreye konuldu. GSM operatörlerinin de destek verdiği uygulamaya göre, kaybolan Ayşe Bilir'in, fiziksel özellikleriyle, bir resminin bulunduğu kısa mesaj, İzmir'deki abonelerin telefonlarına gönderildi. Polis arama çalışmalarından sonuç alamayınca ikinci kez bu yönteme başvurdu. Bir kez daha, cep telefonu operatörleri üzerinden Ayşe Bilir'in bilgilerini fotoğrafıyla birlikte ulaştırdı ve abonelerden yardım istedi. afad köpeklerle, bazı şüpheli gördüğü alanlarda arama yaptı. Ayşe Bilir, asker, polis ve ailesinin tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.
 
BABALARI DA ÖLDÜ
 
Yaklaşık 10 ay süren aramalara rağmen Ayşe Bilir'in bulunmamasıyla üzüntü yaşayan eşi Remzi Bilir de kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Remzi Bilir'in ölmesi, çocuklarını ikinci kez yıktı. Pınar Bilir ve ağabeyi Murat Harun Bilir'in, bankaya gitmesiyle bir başka gerçek dana ortaya çıktı. Annenin kaybolmasından dolayı, iki kardeş, babalarının mirasını alamadı. Babalarından kalan otomobil, ev ve banka hesapları üzerinde işlem yapmak isteyen çocukları, işlem yapamadı. Bu arada Remzi Bilir'den kalan emekli maaşı da yine kayıp durumdaki Ayşe Bilir'e bağlandı. Bilir'in ne bu hesabındaki ne de diğer hesaplarındaki parayı çekmediği polisin araştırmasıyla saptandı.
 
'ÖYLECE KALAKALDIK'

Annelerinin bulunmasını beklediklerini söyleyen Pınar Bilir, "Annem kaybolduktan sonra bakmadık yer bırakmadık. Halen de arıyoruz. Bu süreç içerisinde babamızı kaybettik. Babamın ölümünden sonra yasal işlemleri başlattığımız sırada annemin olmamasından dolayı, elimizin kolumuzun bağlı olduğunu hissettik. Çünkü, babamın mirası üzerinde hiçbir tasarrufta bulunamadık. Şimdi sadece kendi payımızı almak için mahkemeye başvuracağız ancak onun da yıllarca süren bir dava süreci olduğu bizlere aktarıldı. Annemiz için gaiplik karırı için de ancak 5 yıl sonra müracaat edebiliyormuşuz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Öylece kalakaldık. Ağabeyimin özürlü olduğunu, babamın maaşının kendisine bağlanması gerektiğini resmi makamlara bildirmemize rağmen, maaş kayıp olan anneme bağlandı. Ben bu mirasın ötesinde annemi istiyorum. Onun da bulunması için bize yardım edilmesini bekliyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler