Adana polisi zayıflayacak

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün kilolu personele yönelik düzenlediği ''Emniyet Mensupları İçin Sağlıklı Yaşam Destek Projesi'' kapsamında ''kilolu polis memurlarının'' ardından rütbeli personel de spora başladı.

Yayınlanma: 18.12.2009 - 08:43
Abone Ol google-news

İl Emniyet Müdürlüğü, kentteki 7 bin polis üzerinde yapılan araştırmanın ardından 545'inin aşırı kilolu olduğunu belirledi. Polislerin daha sağlıklı bir vücuda kavuşması amacıyla kentin asayiş ve güvenliğini de olumlu etkilemesi açısından öğretim üyelerinin katkılarıyla eğitim seminerleri düzenlendi. Beslenme şekilleri ve sporun yararlarıyla ilgili seminerlerin ardından polislerin sporla zayıflaması hedeflendi. Kilolu 545 kilolu polisin zayıflaması için Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) öğretim üyeleri gözetiminde spor çalışmalarına hız verildi. Emniyet personeline yönelik, Türkiye'de ilk kez program dahilinde yapılan spor çalışmalarında polis memurlarından sonra emniyet müdürü dahil olmak üzere rütbeli personel de karate ve aerobik dersleri almaya başladı.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, BESYO Salonunda rütbeli diğer personelle spor yaparken yaptığı açıklamada, sokaklara hakim olabilmek için sağlıklı olmak gerektiğini söyledi. Bu yüzden kilolu polislerin sporla zayıflayacağını belirten Kesmez, şunları kaydetti:
''545 personelimizin kilo problemi var. Biz de bu arkadaşlarımızın sorununu çözmek için Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile ortaklaşa bir proje hazırladık. Arkadaşlarımız sporla zayıflayacaklar. Bu uygulama Türkiye'de bir ilk ve başarılı olursa, diğer illerde de uygulanabilecek. Bizim işimiz emniyet. Sokaklara hakim olacağız. Ama o sokaklara hakim olmak için sağlıklı ve sıhhatli olmamız gerekir. Bu yüzden kilolu arkadaşlarımızı zayıflatacağız.''

Kesmez, sadece kilolu polislerin değil rütbeli personelin de hem stres atması hem de daha dinamik bir yapıya kavuşması için sportif etkinliklere katılacağını bildirdi. Kentteki amir rütbesinden başlayarak 2. sınıf emniyet müdürü rütbesine kadar görevlilerin 20'şer kişilik gruplar halinde düzenli spor yapacağını ifade eden Kesmez, bu uygulamanın başarıyı da getireceğine inandıklarını söyledi.

BESYO Öğretim Görevlisi Mehmet Bilbek ise 11 haftalık çalışma ile polis memurlarını zayıflatmayı planladıklarını bildirdi. Polis memurlarının kilolarını 5 aşamada vereceğini belirten Bilbek, ''Adana'ya sporcu bir emniyet müdürünün gelmesi herşeyi değiştirdi. Emniyet mensuplarının sağlıklı yaşam destek projesini birlikte yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Kilo sorunu olan emniyet görevlilerine önce spor nasıl yapılmalı, karate sporu, aerobik, egzersizler ve uygulama ile kiloların nasıl verileceğini göstereceğiz'' diye konuştu. Açıklamanın ardından öğretim görevlileri ve BESYO öğrencilerinin eşliğinde rütbeli 20 personel karate ve aerobik yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler