Adli alandaki değişiklik halkı sokaklara döktü

İtalya'da Bakanlar Kurulu'nun kısa bir süre önce kabul edip meclise gönderdiği adli alanda anayasa değişikliğini öngören kanun teklifi, binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Yayınlanma: 12.03.2011 - 17:04
Abone Ol google-news

Anayasanın adli alanda yapılması öngörülen değişikliğine muhalefet edenlerin oluşturduğu ''Anayasayı Koruma'' platformu tarafından ''Şimdi değilse ne zaman?'' sloganıyla başkent Roma'da kapsamlı bir etkinlik düzenlendi.

Protesto etkinliğinde, binlerce kişi Republicca meydanından Popolo meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında göstericilerin İtalyan Milli Marşı'nı ve ''Bella ciao'' şarkısını söyledikleri ve ''Anayasaya dokunma'' şeklinde slogan attıkları gözlendi. Kortejin geçtiği caddelerde, esnafın da göstericileri alkışlayarak desteklediği gelen haberler arasında yer aldı.

Kortej sırasında herhangi bir siyasi parti ya da sendika bayrağının açılmasına izin verilmezken, anamuhalefet partisi genel sekreteri Pier Luigi Bersani de yürüyüşe katıldı. Muhalefet partilerinden Değerler İtalya Partisi lideri Antonio di Pietro da yürüyüşe ülke genelinde destek verdiklerini belirtti.

Gösterilerin adresi İtalya'da başkent Roma'nın yanı sıra Milano, Torino, Floransa, Palermo, Cenova, Bari gibi önemli şehirler olurken, Paris, Brüksel, Londra, Frankfurt gibi Avrupa'nın önemli merkezlerinde de kamuoyunda 'Adalet Reformu' olarak bilinen tasarının protesto edildiği haberleri geliyor.

İtalya'da Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ koalisyon hükümetinin hafta içinde bakanlar kurulunda kabul ettiği taslağa göre, yargıçların yetkileri ve sivil alandaki sorumlulukları yeniden düzenleniyor. Hakimler ile savcılar arasına açık bir fark koyan taslak, yargıçların hata yapmaları durumunda tazminatı kendi ceplerinden ödemelerini öngörüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler