Affet öğretmenim

Van'da büyükbaş hayvana 400 TL deprem ödeneği verilirken öğretmene biçilen değer 300 TL...

Yayınlanma: 06.01.2012 - 21:16
Abone Ol google-news

Van’da eğitim öğretime başlandı, ancak öğretmenlerin barınma başta olmak üzere birçok sorunu hâlâ çözüm bekliyor. Van Eğitim-Sen Şube Başkanı Mucip Vergili, “Anasınıflarını 30, 40 kişi kalacak şekilde yatakhaneye çevirmişler, bekâr öğretmenleri buraya yerleştirdiler. Fakat buraların ısınma, yıkanma, çamaşır gibi bir sürü eksikliği var. Evli 2 bin 500 öğretmene ise sadece 190 konteynır tahsis edildi. Öğretmenleri, ‘her şey hazır’ diyerek çağırdılar ama hâlâ çözüm bekliyoruz. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı büyük baş hayvan başına 400 TL ödenek veriyor. Milletvekilleri kendilerine yüzde 100 zam yapıyor. Öğretmenlere ise 225-300 TL deprem ödeneği veriliyor. Ek ders ücretleri de 2 aydır okullar kapalı olduğu için ödenmedi. Öğretmenlerin değeri bu” dedi.

Kiralar yüzde 100 arttı

Van’da birçok binanın yıkıldığını vurgulayan Vergili, daha önce hep çok katlı apartmanlarda oturan öğretmenlerin depremden sonra çok katlı binalarda oturamadıklarını belirtti. Mucip Vergili öğretmenlerin karşılaştıkları sıkıntıları şöyle sıraladı: “Çok katlı binalarda oturmaya korkuyoruz. Tek katlı müstakil evlerin fiyatları ise 200-250 liradan 500-600 liraya fırladı. TOKİ konutlarında da durum aynı. 300-400 liradan 700-800 liraya fırladı. Van’ın yeni yerleşim alanları da hep yandaşların arsalarının yanına yapılıyor. Bu arsaların dönümü de 10-20 binden 70-80 bine yükseldi.”

Konuşana soruşturma

29 Aralık’ta sorunlarını dile getirmek için Van genelinde binlerce öğretmenin katılımıyla eylem yaptıklarını, ancak seslerini duyuracak yetkili bulamadıklarını vurgulayan Vergili, “Eylem nedeniyle sendikamız hakkında soruşturma açıldı. Ayrıca bireysel olarak gazete ve televizyonlara açıklamalarda bulunan arkadaşlarımıza da soruşturmalar açıldı. Bu gözdağıdır. Konuşacak yetkili bulamıyoruz, basına konuşunca suç oluyor. Canımız yandı, hayatımız tehlikede. Doğal afetten çok sistem afeti var” diye konuştu.

Okula göndermiyorlar

Ailelerin çocuklarını okula göndermek istemediğini vurgulayan Vergili, “Okullar on binlerce öğrenci eksiğiyle açıldı. 1500-2 bin kişilik okullara 40-50 öğrenci geliyor. 2 bin 200 kişilik Selahattin Eyyubi Lisesi’nde 10 öğrenci okula geldi. Siz hesap edin durumu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler