Afrin harekâtının 54'üncü günü... TSK'den açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'deki PYD/YPG unsurlarına yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 54'üncü gününde, öldürülen PYD/YPG'li sayısı 3 bin 444'e yükseldi.

Yayınlanma: 14.03.2018 - 11:20
Abone Ol google-news

TSK tarafından 20 Ocak'ta, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/YPG'lilere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 54'üncü güne girildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca YPG hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekâtın başından bu yana 51'i son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 444 PYD/YPG'linin öldürüldüğü açıklandı.

ASKERİ ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ SEVKİYATI

Afrin harekâtı kapsamında PYD/YPG'den alınan bölgelerde düzenlenecek meskun mahal operasyonlarına destek amacıyla Kilis'e, askeri araç ve iş makineleri sevk edildi. Çeşitli birliklerden sevk edilen ve öğle saatlerinden Kilis'e ulaşan askeri konvoy, sınıra yönlendirildi.

8 KÖY TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO unsurları, Afrin'in Kori Gul, Şadir, Çolağan, Göz, Marratah, Şatiyan, Yukarı Kaferdel ve Kuran köylerini PYD/YPG unsurlarından aldı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler