Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im Atina'ya davet edildi

İstanbul Tiyatro Festivali ve Tiyatro Pera ortak yapımı Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im oyunu, Atina-Epidaurus Festivali kapsamında 5 ve 6 Haziran tarihlerinde iki gece üst üste Peiraios 260 tiyatrosunda sahnelenecek.

Yayınlanma: 26.05.2013 - 18:35
Abone Ol google-news

2012 yılında 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyer yapan, Nesrin Kazankaya’nın yazdığı ve yönettiği Ah Smyrna’m, Güzel İzmir’im, 1923 yılında İzmir’de yaşayan Rum ve Türk ailelerin karşılıklı göç etmesini zorunlu kılan Mübadele Yasası sonrasında yaşanan olayları konu alıyor. Türkiye ve Yunanistan’ın ortak kültürünü işleyen, yer yer iki dilde; iki ülkenin müzik ve dansları eşliğinde oynanan oyun, İzmir doğumlu Antik yazar Homeros’tan da alıntılar içeriyor. 

Ah Smyrna’m, Güzel İzmir’im oyuncuları arasında Aysan Sümercan, Muhammet Uzuner, Nesrin Kazankaya, Defne Halman, Başak Meşe, Emre Çakman, Linda Çandır, İlker Yiğen, Doğan Akdoğan, Selin Sevdar ve Asır Akkaya yer alıyor. 

56 yıldır her yaz, “Epidaurus”, “Delphi” antik tiyatroları ile Atina’da birçok kapalı mekânda, dans, müzik ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapan Atina-Epidaurus Festivali’nin bu yılki konukları arasında Robert Wilson, Thomas Ostermeier, Emmanuel Demarcy-Motto, Maguy Marin gibi isimler yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon