'Ahde vefa gibi atama' Meclis gündeminde

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Cumhuriyet gazetesinin ortaya çıkardığı, Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden öğretmeninin Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği'ne atanmasını TBMM Gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 09.10.2009 - 10:04
Abone Ol google-news

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dört çocuğundan biri olan Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden öğretmeni ve okulun eski müdürü olan bir kişinin, Milli Eğitim Bakanlığı'na Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı'nın imzasıyla Bakanlık Müşavirliği'ne getirilmesinin basında "Ahde vefa gibi atama" başlıklarıyla yer aldığını ifade eden Köse, "Bahsi geçen kişi ise yaptığı açıklamada; Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü olmak istediğini, emekli olduğu için İl Milli Eğitim Müdürü olamadığını, bundan dolayı öncelikle müşavir kadrosuna alındığını oradan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilebileceğini kaydetmiştir" dedi. Köse, Bakan Çubukçu'nun şu soruları yanıtlamasını istedi:

"-Yapılan işlemin bir kadrolaşma olduğu kamuoyunda vurgulanmaktadır. Bu konuda ne düşünmektesiniz? Yapılan işlem bir kadrolaşma örneği değil midir?

-Bahsi geçen kişi, emekli olmasına rağmen neden bir ilimize İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmak istenmektedir? Ülkemizde ya da bu ilimizde bu görevi hak edecek, başka bir Milli Eğitim Bakanlığı personeli yok mudur?

-Yapılan işlemi doğru buluyor musunuz? Bu yapılan işlemle liyakat ilkesine uyulduğuna inanıyor musunuz? Üst düzey bir Bakanlık ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini hak eden başka kişilerin hakkının yenildiğini düşünüyor musunuz?

-2002 yılından bu yana Bakanlığınızda buna benzer başka atama örnekleri bulunmakta mıdır? Varsa hangileridir?"

 

Cumhuriyet gazetesi ortaya çıkarmıştı

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberiyle ortaya çıkan söz konusu atama tepkileri de beraberinde getirmişti: Habere ulaşmak için tıklayınız:

Müdürlük için ilginç yöntem


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler