Ahmet Türk saldırı hakkında konuştu

Samsun'da yumruklu saldırıya uğrayan kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk hastane çıkışı yaptığı açıklamada, "Bin yıllık geçmişimiz var kardeşliği sevgiye dönüştürmeliyiz" dedi. Türk, kendisin arayanlara da teşekkür etti.

Yayınlanma: 14.04.2010 - 09:01
Abone Ol google-news

Samsun'da uğradığı yumruklu saldırının ardından Ankara Güven Hastanesi'nde tedavi altına alınan kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk hastaneden taburcu edildi. Hastane çıkışı gazetecilere açıklama yapan Türk, "demokrasinin olmadığı ülkelerde buna benzer olaylar daha öncede yaşandı" dedi.

"Kürt halkı bu davranışı kabul etmedi ve sevinçle belirtiyorum ki Türk halkı, Türkiye halkı da bunu kabul etmedi" diyen Türk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rica ediyorum ve biliyorum biz burada bir bütünüz bin yıllık bir geçmiş var. Bu kardeşliği sevgiye dönüştürmek istiyorum. Herkese sorumluluk düşüyor. Polise, siyasiye sorumluluk düşüyor. Ben inanıyorum ki bir müsibet bazen hayırlı şeyler getirir. Önemli olan bütün yaşananlardan ders çıkarmaktır. Bir ortak duruşu bir mantığı ortaya koymamazı lazım. Herkesten duyarılılık bekliyorum. Hastanede bulunduğum süre içinde tüm siyasiler, aydınlar demokratlar beni aradı ve yüreklerini ortaya koydular. Bu olayı protesto ettiler. Yüreğinde bu yanlışı hisseden herkese teşekkür ediyorum. Mücadele insanlık mücadelesidir. Bu olay karşısında tepkiler de gelişti. Elbette ki protesto etmeleri normaldi ama bunun demokratik refleks çerçevesinde olması lazım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon