Ahmet Türk ve BDP'liler hakkında suç duyurusu

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Çelik'in avukatı Burhan Serkan Karaduman, Ahmet Türk, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 20.04.2010 - 15:38
Abone Ol google-news

Ahmet Türk'e saldırıyla ilgili gözaltına alındıktan sonra ''kasten yaralama iddiası'' ile tutuklanan Çelik'in avukatı Karaduman, müvekkilinin tutuklanmasına yaptığı itiraz sonrası, bu kez Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, Türk, Demirtaş, Sakık ve Baydemir hakkında şikayetçi oldu.
Şikayet dilekçesinde Türk hakkında ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, yargı görevini etkileme'', Demirtaş, Sakık ve Baydemir hakkında ise ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme'', ayrıca yine Sakık hakkında ''Kamu görevlisini tehdit, kamu görevlisine hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, kamu malını amacı dışında kullanma, yargı görevini yapanı etkileme'' iddiasıyla 3 suç duyurusunda bulundu.

Avukat Karaduman, söz konusu kişiler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılmasını talep etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler