Akaryakıtta vergi indirimi yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akaryakıt ürünlerine ilişkin olarak vergi indirimine yönelik olarak yürütülen bir çalışmanın bulunmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 09:33
Abone Ol google-news

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in, "Petrol ürünlerine uygulanan vergilerde indirime gidilecek midir? Buna bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında bir indirim yapılacak mıdır" sorusuna verdiği yanıt yurttaşı üzecek.
 

"Vergi indirimi yok"

Akaryakıt ürünlerine ilişkin olarak vergi indirimine yönelik olarak yürütülen bir çalışma olmadığını bildiren Bakan Yıldız, şöyle dedi:
"1 Ocak 2005 tarihinden itibaren akaryakıt ürünlerinin fiyatlandırılması serbest piyasa koşullarına bırakılmıştır. Akaryakıt ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarının önemli bir bölümü uluslar arası petrol fiyatları ile dolar kurundaki değişimin neticesi olan sektörün fiyat ayarlamalarından kaynaklanmakta olup, akaryakıt ürünlerinin piyasa koşulları dahilinde oluşan satış fiyatına kamunun herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Akaryakıt ürünlerinden alınan katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi ekonomik program ve bütçe politikaları doğrultusunda uygulanmakta olup, halihazırda akaryakıt ürünlerine ilişkin olarak vergi indirimine yönelik olarak yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler