Akciğerler de tad alıyor
ABD'de yapılan bir araştırma, akciğerlerin, havadaki keskin maddelerin tadını aldığını ortaya koydu.
İngiliz Independent gazetesi, ABD'de yapılan bir araştırmanın akciğerlerde, dildeki gibi tat reseptörlerinin bulunduğunu, bunların havadaki keskin maddelerin tadını aldığını ortaya çıkarttığını okurlarına duyurdu.
Sonuçları Nature Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, tat reseptörleri, akciğerlerdeki dar hava yolları olan bronşlarda hava akışını kontrol eden istemsiz düz kasta keşfedildi.
Bilim adamları, akciğerlerdeki tat reseptörlerinin, dilde keskin tatları saptayanlarla özdeş olduğunu belirtirken, bunların, dildeki tat reseptörlerinin aksine, beyne sinir sinyalleri göndermediğini söylediler.
Araştırmayı yapan bilim adamlarının, başta hata yaptıklarını düşündükleri ifade edilirken, Maryland Tıp Merkezi'nden Profesör Stephen Liggett, keskin tatları alan reseptörlerin, akciğerlerde beklendiği gibi "savaşan veya kaçan" bir tepkinin oluşmasına, göğsün sıkışmasına ve öksürüğe neden olmadığı, aksine laboratuvarda insanlarla farelerin hava yolları üzerinde denenen bazı zehirsiz keskin maddelerin, hava yollarının rahatlamasını ve daha fazla açılmasını sağladığının gözlendiğini kaydetti.
Bilim adamları, araştırmanın bulgularının, astım hastalarının daha rahat nefes almalarını sağlayacak yeni ilaçların geliştirmesine katkıda bulunabileceğini kaydettiler.
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Emekliye iyi haber yok!
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- 350 bin 757 kez 'yazı-tura' atıldı... Sonuç şaşırttı!