"Akdeniz İçin Birlik" projesinde yeni adım

''Akdeniz İçin Birlik'' projesindeki tıkanıklığı aşmak için yapılan girişimler kapsamında yarın, Mısır'ın başkenti Kahire'de toplantı düzenleneceği bildirildi.

Yayınlanma: 04.01.2010 - 19:54
Abone Ol google-news

İspanyol haber ajansı EFE'nin Dışişleri Bakanlığına dayanarak verdiği haberde, İspanya'dan Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos'un katılacağı toplantıya Fransa, Mısır, Tunus ve Ürdün dışişleri bakanlarının da iştirak edeceği kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından ortaya atılan ve Temmuz 2008'de Paris'te yapılan toplantıyla kurulması resmen kabul gören Akdeniz İçin Birlik projesine, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 43 ülke dahil bulunuyor.

Ancak İsrail'in Gazze'ye saldırılarından sonra, İsrail ile Filistin arasındaki ilişkilerin donma noktasına gelmesi yüzünden proje olumsuz etkilenmişti. Mevcut durumda projenin gerek statüsünde gerekse Genel Sekreter seçiminde anlaşmazlık sürerken, AB Dönem Başkanlığı vesilesiyle 6-7 Haziran günlerinde Barcelona'da 2. Akdeniz İçin Birlik Zirvesi düzenlemeyi öngören İspanya, tıkanıklıkların aşılması için çalışıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler