"AKP, muhalif sese tahammül edemiyor''

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, iktidar partisi AKP'nin iç siyasette herhangi bir muhalif sese tahammül edemediğini ileri sürerek, ''CHP yönetiminde belediyelerin olması gerçeğini kabul edememektedir. CHP'li belediyelerin, halka yakın, halka yönelik ilk defa başlattıkları bir takım uygulamaları hazmedememektedir'' dedi.

Yayınlanma: 03.10.2011 - 12:47
Abone Ol google-news

Hamzaçebi, Maltepe Belediyesine yapılan operasyonla ilgili partisinin milletvekilleri, İl yönetim kurulu üyeleri ve Anadolu yakasındaki ilçe örgütleri ile birlikte Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Belediye önünde gazetecilere açıklama yapan Hamzaçebi, ''Ziyaretimizin temel amacı, Maltepe Belediyesine karşı hukuksuz bir şekilde hiçbir temele dayanmadan yürütülen ve asıl amacı, Belediyemizi, özelde Maltepe Belediyesini, genelde de CHP'li belediyeleri, kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaya yönelik çalışmaların, operasyonların karşısında olmak, buna karşı Belediyemize, Belediye Başkanı'mıza destek vermek'' dedi.

AKP yönetimindeki Türkiye'nin, giderek demokrasiden uzaklaştığını savunan Hamzaçebi, ''İktidardaki AKP, iç siyasette herhangi bir muhalif sese tahammül edememektedir. Yine bunun yanında iktidardaki AKP, CHP yönetiminde belediyelerin olması gerçeğini kabul edememektedir. CHP''li belediyelerin, halka yakın, halka yönelik ilk defa başlattıkları bir takım uygulamaları hazmedememektedir. Böyle bir gerçekle karşı karşıyayız'' diye konuştu.

Hamzaçebi, sanata destek veren Maltepe'yi, sanatla, müzikle buluşturmak isteyen, Maltepe'yi bir kültür kenti yapmak isteyen Maltepe Belediyesine karşı hiçbir temeli olmayan soruşturmalar başlatıldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Elbette ki bizim belediyelerimiz her türlü denetime açıktır. Kanunların ön gördüğü çerçevede bizim belediyelerimizin bütün kayıtları, bütün işlemleri yasaların öngördüğü denetim elemanları tarafından, yargı tarafından soruşturulabilir, denetlenebilir. Bundan hiçbir korkumuz yoktur. Ancak bugün Türkiye'de, İç İşleri Bakanlığının müfettişleri, emniyetin polisleri ve yargı belediyelerimizin işlemlerini denetlemenin ötesinde adeta onların nefes alışlarını bile izlemenin gayreti içerisindedir. Belediyeye yönelik olarak burada yapılacak bir takım işlemlerin öncesinde örneğin, polisler gönderiliyor belediyeye, bunun öncesinde bütün medya mensupları buraya geliyor. Bu açıkça belediyeyi karalama kampanyasının bir örneğidir. CHP bunlara teslim olmayacaktır. Bizim belediyelerimiz hizmetle meşguldür, vatandaşla meşguldür. Vatandaşların sorunlarıyla meşguldür. İstedikleri kadar bunlarla uğraşsınlar, bu tür gayri hukuki yöntemleri benimsesinler belediyelerimizin amacı, hizmettir, hizmet yolundan ayrılmayacaktır. Tekrar ediyorum bizim hiçbir endişemiz yok, belediyelerimizin hiçbir endişesi yok. Hizmetle meşgulüz. Bu çerçevede Belediye başkanımızın halka verdiği hizmetleri ve onun uygulamalarını, bu çerçevedeki uygulamalarını destek amacıyla buradayız.''

Maltepe Belediye Başkanı Zengin

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin de büyük bir karalama kampanyası ile beraber insanların kafalarının çelinmeye çalışıldığını gördüklerini, bu durumun CHP'li belediyelere karşı yürütülen sistematik operasyonların, itibarsızlaştırma operasyonlarının bir halkası olduğunu savunarak, şunları söyledi:

''Yıllardan beri susturulan basın, yandaş yapılan basın, sonuçta onların güçleri haline gelmiştir. Bakıyorsunuz bilginize başvurmak için çağrılan, davetiyeye icabet etmeniz gereken yere, polis, haber verdiği TRT'si ile geliyor. Bunların hepsi bir oyunun, bir itibarsızlaştırma operasyonunun niteliği olarak iş birliği yapan kişilerden kaynaklanıyor. Bizim hiçbir zaman kendimizden korkumuz yok. Savcıya da söyledik. Gelelim bilgi verelim dedik kabul etmedi ve bilgiye gittiğimiz zaman da bu yolla gidilmemeli. Bunların niçin yapıldığını bütün halkımız bilsin. Biz vatandaşa hizmet etmek üzere yola çıktık ve bu hizmeti de en iyi şekilde yapıyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler