'AKP, tehditle ramazan çadırı kurduruyor'

CHP'li Gürsel Tekin, AKP'li birçok belediyenin ve teşkilatın, ramazan çadırı kurmaları için esnaf ve işadamlarına baskı uyguladığını söyledi

Yayınlanma: 24.07.2012 - 16:07
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bizzat kendisinin yaşadığı çok tartışılacak bir olayı anlattı. Vatan gazetesine konuşan Gürsel Tekin, "Bir iş adamı AKP'li belediye tarafından arandı ve ramazan çadırı kurması istendi. Bu bir rica değildi. Tehdit eder gibi hayır yapması gerektiği istendi. Kimin nereye hayır yapacağına AKP karar veremez. Bu baskıcı anlayışı kınıyorum" dedi.

Tekin, AKP'li bir belediyenin Ramazan boyunca kuracağı çadırlar için iş adamına baskı yaptığını iddia ederek, "İş adamlarına ve bazı otellere iftar çadırı baskısı yapılıyor. İsimlerini vererek rencide etmek ve hedef olmalarını istemiyorum. Kimin hayır yapacağına AKP'li belediyeler ya da iktidar karar veremez. Hayırı yapacak insanlar kendi iradesiyle bunu yapar. 'Çadır kuracağız para gönderin' şeklinde talimat verilerek baskı kurulmasını hiçbir yurttaş kabul edemez" dedi.

"Bir olaya bizzat şahit oldum, yaşadım" diyen Tekin, "Tehdit eder gibi hayır yapması gerektiği istendi. Ramazan ayı AKP ile yaratılmış bir ay değildir. Bin yıllardır toplumun en önemli geleneklerinden birisidir. Oy için yapılan bu baskıların hesabı da mutlaka sorulacaktır" diye konuştu.

Olayın yanında yaşandığını vurgulayan Tekin, "Mübarek Ramazan ayını bile bu şekilde oy için kullananları kınıyorum. Bu AKP'ye oy verenler tarafından da kınanmalıdır. Böyle bir anlayışı kabul edemiyorum. İş adamlarının nasıl yardım edeceklerine kendileri karar versinler. Bir belediye yardım yapacaksa kaynağını yaratacak. İş adamlarını tehdit etmeyecek. Belediyeler de siyasi partiler de herkes haddini bilecek. Umut ediyorum ki bu baskıcı, ceberrut anlayışa dur denilecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler