AKP'li Ümraniye Belesiyesi'ne de kayyım atanacak mı?

CHP'li Tanrıkulu, El Kaide kurucularından Abdullah Azzam'ın adını caddeye veren Ümraniye Belediyesi'ne kayyım atanıp atanmayacağını sordu.

Yayınlanma: 17.07.2017 - 09:54
Abone Ol google-news

AKP'li Ümraniye Belediyesi, El Kaide kurucularından olan ve 1989 yılında bombalı saldırıda öldrülene kadar uluslararası teröristler listesinde üst sıralarda yer alan Abdullah Azzam'ın adını bir caddeye verdi.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanmak üzere verdiği soru önergesinde "El Kaide “terör örgütü” ise Ümraniye Belediyesi yöneticileri hakkında “terör örgütüne yardım”, “terör örgütünü destekleme” gerekçesiyle soruşturma açılmış mıdır ya da açılacak mıdır? Açılmışsa, güncel akıbeti nedir? El Kaide “terör örgütü” ise, örgüt kurucusunun adını bir caddeye veren Ümraniye Belediyesi’ne de kayyum atanacak mıdır?" diye sordu.

Tanrıkulu'nun soru önergesi şöyle:

 

15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra “FETÖ-PDY” ile ilgisi olan olmayan birçok kuruluş, örgüt ve kişi “terör örgütü” olmakla, “terör örgütü üyeliği” ile suçlanmıştır.

Ancak, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin “terör örgütü” olarak kabul ettiği El Kaide’nin kurucularından ve ideologlarından Abdullah Azam’ın adının İstanbul’un Ümraniye İlçesi Dudullu Semtinde bir caddeye verildiği iddia edilmektedir.

 Bu bağlamda; 

1. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin “terör örgütü” olarak kabul ettiği El Kaide’nin kurucularından ve ideologlarından Abdullah Azam’ın adının İstanbul’un Ümraniye İlçesi Dudullu Semtinde bir caddeye verildiği iddiası doğru mudur?

 2. İddia doğru ise, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin “terör örgütü” olarak kabul ettiği El Kaide’nin kurucularından ve ideologlarından Abdullah Azam’ın adının İstanbul’un Ümraniye İlçesi Dudullu Semtinde bir caddeye verilmesinin gerekçesi nedir?

 3. Bahse konu caddenin daha önceki ismi nedir?

 4. Türkiye, El Kaide’yi “terör örgütü” olarak tanımaktan vazgeçmiş midir?

 5. El Kaide “terör örgütü” ise, örgüt kurucusunun adı bir caddeye nasıl ve hangi gerekçe ile verilmiştir?

 6. El Kaide “terör örgütü” ise Ümraniye Belediyesi yöneticileri hakkında “terör örgütüne yardım”, “terör örgütünü destekleme” gerekçesiyle soruşturma açılmış mıdır ya da açılacak mıdır? Açılmışsa, güncel akıbeti nedir?

 7. El Kaide “terör örgütü” ise, örgüt kurucusunun adını bir caddeye veren Ümraniye Belediyesi’ne de kayyum atanacak mıdır?

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon