AKP'liler tahrik peşinde

Charlie Hebdo dergisinin özel sayısından bir bölümün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasına hükümet kanadından tepki geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek önceki akşam hem Twitter’da hem de katıldığı canlı yayında tepki göstermek isteyenlerin adım adım ne yapmaları gerektiğini anlattı.

Yayınlanma: 14.01.2015 - 20:51
Abone Ol google-news

Charlie Hebdo dergisinin özel sayısından bir bölümün gazetemizde yer almasına hükümet kanadından tepki geldi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, isim vermeden gazetemizi Twitter üzerinden eleştirirken Paris saldırısı gibi Müslümanlara ve İslam sembollerine yönelik kışkırtma, saldırı ve tahrikleri de lanetlediklerini söyledi. Akdoğan, “Yüce Peygamberimize atfen şekiller yayımlayarak Müslümanların kutsallarını hiçe sayanlar açık bir tahrik ve provokasyon içindedir. Toplumun değerlerini sorumsuzca hedef alanların içindeki kin, nefreti basın veya sanat formunda dışavurması saldırganlığın vasfını değiştirmez” ifadelerini kullandı.

 

‘Maşa mı olmak istiyor’

AKP Ankara milletvekili Salih Kapusuz da Twitter mesajında, “Bu milletini değerlerini hiçe sayan Cumhuriyet gazetesi bu tavrıyla Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere maşa olmak mı istiyor? Buna Müslüman mahallesinde salyangoz satmak denir. Paralel medya Zaman da destekliyor. Adına da basın özgürlüğü deniliyor” dedi. Gazetenin halkın değerleri üzerinden kışkırtma yaptığını ileri süren Kapusuz, “Değerleriniz, inancınız yoksa bile milletin inancına en azından saygı duyun” ifadelerini kullandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bile İslam karşıtlığında Müslümanlarla birlikte yürüdüğünü ifade eden Kapusuz, “Bizdeki densizlere ne oluyor” dedi.

 

Gökçek’ten adım adım talimat

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek de önceki akşam hem Twitter’da hem de katıldığı canlı yayında tepki göstermek isteyenlerin adım adım ne yapmaları gerektiğini anlattı.

Gökçek, “Kesinlikle Cumhuriyet gazetesinin oyununa düşmeyelim. Gayeleri kendilerine bir saldırı yapılmasını sağlamak ve dünya kamuoyuna Müslümanları saldırgan göstermek. Muhtemelen bu, yurtdışından beynelmilel güçlerle işbirliği yapılarak hazırlanan bir tezgâh” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den Cumhuriyet gazetesine bir saldırı olmaması durumunda, yurtdışından satın alınmış ajanlarla aynı şeyi yaptıracaklarını savunan Gökçek, bu provokasyonlara düşülmemesini söyledi. Protestoların Twitter üzerinden gösterilmesini isteyen Gökçek, herkesin inancına yapılan saldırı dolayısıyla mahkemeye başvurmasını istedi. Gökçek’in bu mesajının ardından, Twitter üzerinden gazetemizi hedef alan tehdit mesajları yağdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler