AKP’nin abisine Manisa darbesi

Başbakan’ın konuştuğu Grup’ta, Arınç yoktu. Ama memleketi Manisa’dan getirilen gençler, Erdoğan’a “Dik dur eğilme, Manisa seninle” sloganı attı

Yayınlanma: 13.11.2013 - 14:03
Abone Ol google-news

Karma öğrenci evleri tartışması nedeniyle karşı karşıya gelen Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki gerilim dünkü grup toplantısına da yansıdı. Arınç toplantıya katılmazken Başbakan Erdoğan, “Anlaşmazlık olur, aramızda çözeriz. Düşmanı sevindirmeyeceğine inanıyorum” dedi. Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan, Arınç’a yönelik şu mesajları verdi:

PUSUDA BEKLEYENLER VAR

“Elbette bu kadro içinde farklı yaklaşımlar, yanlış anlamalar olabilir, yanlış anlamaların yanında yanlış anlaşılmalar olabilir. Fakat, şunu özellikle bilmenizi istiyorum, o da şudur: Dava arkadaşlığının, kardeşlik hukukunun bir gereği olarak biz meselelerimizi aramızda konuşur ve çözüme kavuştururuz. 14 Ağustos 2001’den bugüne kadar hep böyle yaptık. Her meseleyi, mümkün olduğunca kendi aramızda konuştuk. Kardeşlik hukuku çerçevesinde kendi aramızda çözdük. Pusuda bekleyenlere fırsat tanımayacağız. Heveslerini kursaklarında bırakacağız. Her bir arkadaşımın böyle bir mesuliyetle hareket edeceğine, düşmanı sevindirmeyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Muhafazakar demokrat parti olduklarını yineleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Her meselede görüşümüz kesinlikle vardır, söyleyecek sözümüz vardır, hedefimiz vardır ama hükümet olarak, anayasa ne derse, yasalar ne derse, yani sonunda millet ne derse, biz sadece onu yaparız. AKP ile sandıkta yarışamayacağını anlayanlar, çok farklı temenniler içine girmiş durumdalar. Çalışarak, mücadele ederek, milletin teveccühünü kazanarak gelmekten umudu kesenler, adeta pusuya yatmış, farklı beklentilerin peşine düşmüş durumdalar. Bu çevreler kendi ikballerini, sadece ve sadece AK Parti’nin zaafiyetinde görecek kadar zavallılar. Düşünebiliyor musunuz; AK Parti sandıkta kaybetsin diye değil, AK Parti’nin içinde nifak oluşsun, çatırdasın, bölünsün, zayıflasın diye dua ediyor, bundan da medet umuyorlar. Kimse kusura bakmasın, bu zavallılıktır, acınası bir durumdur. AK Parti hiçbir zaman bunların temennilerine fırsat tanımayacak, bu hareket içindeki, bu dava ve parti içindeki hiçbir kardeşim, inanıyorum ki pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecek. Biz çıkar birliği yapmış bir kadro değiliz. Biz dava ortaklığı, kader ortaklığı yapmış, birbirine kardeşce kenetlenmiş bir kadroyuz. Bizzat şahsım olmak üzere, bu teşkilat içindeki her kademedeki arkadaşım, sadece millete hizmet için bu makamlara geldik... Omurgalı olacaksın, omurgasız olandan, rüzgar önünde sallanandan bir şey olmaz. Milletin çirkin gördüğünü biz de çirkin görürüz.”

CHP’YE: GELİN ÇÖZELİM

Erdoğan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun mutabakata vardığı 60 maddeyi Meclis’ten beraber geçirme çağrısını yineleyerek, “Gel beraber bu işi çözelim, bitirelim. Biz hazırız” dedi. CHP’ye çağrıda bulunan Erdoğan, “Eğer dürüstseniz, samimiyseniz, söyleyeceğiniz tek şey var, ‘4 siyasi partinin de bunun altında imzası var. Gelirseniz gelirsiniz, gelmiyorsanız, biz iktidarla Meclis’te bunu görüşür, 60 maddeyi geçiririz” dedi.

Valimizi yedirmeyiz

BAŞBAKAN Erdoğan, AK Parti Grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, “Bir defa çok açık net söyleyeyim; arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. İçişleri Bakanı’na talimatı verdim, gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar; bu tür birçok provokatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz” diye konuştu.

Tatlıses ve Şivan düet yapacak

HAFTA sonu Diyarbakır’da olacağını kaydeden Erdoğan, İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer’in düet yapacağını belirterek şunları söyledi: “Diyarbakır’da cumartesi günü açılışlar yapacağız. Bu açılış törenine Sayın Mesud Barzani de katılacak. 300 aileyi evlendireceğiz cumartesi günü. Bu evlilik törenine de bir başka renk katalım istedik. Öyle zannediyorum ilk defa İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer bu törende düet yapacak” dedi.

EN SON 10 KASIM’DA BİRARAYA GELDİLER

Başbakan’nın öğrenci evleri açıklamasından sonra karşı karşıya kalan Arınç ve Erdoğan en son 10 Kasım anma töreninde biraraya gelmişti. İkilinin gelecek hafta AKP MKYK ya da MYK toplantısında yine biraraya gelmesi bekleniyor.

Toplantıya katılmadı, ziyarete gitti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erdoğan’a yönelik sözlerinin ardından gerçekleşen ilk grup toplantısına katılmayarak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu ziyaret etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 5-6 bakan da grup toplantısında yoktu. Mehmet Daniş, Hamza Yerlikaya ve Ülker Güzel ili birlikte 20’ye yakın milletvekili ise toplantıya katılmak yerine Meclis’teki AKP kulis bahçesinde oturmayı tercih etti.

MANİSALI DESTEĞİ

Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Başbakan Erdoğan’ın gelişinden önce toplantı salonunda, “Manisa’nın şehzadeleri de burada” diyerek konukları tanıttı. Bunun üzerine seyirci bölümünde oturan kalabalık bir grup “Manisa seninle gurur duyuyor”, “Dik dur eğilme Manisa seninle” sloganlarını attı. Tezahüratı yapan gençlerin Manisa’dan özel olarak getirildiği öne sürüldü.

Toplantıya katılmayan Bülent Arınç’ın ise iade-i ziyarette olduğu ortaya çıktı. Arınç, grup toplantısı yerine Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu karargahında ziyaret etti. Öğleden önce gerçekleşen ziyaretin beklenenden uzun sürmesi nedeniyle Arınç’ın toplantıya geç kaldığı ve salona geç girerek, düzeni bozmak istemediği öne sürüldü. Arınç’ın, makam odasına giderek toplantıyı televizyondan izlediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler