AKP'ye sert uyarı

Terör örgütü PKK'nin yöneticilerinden Sabri Ok, AKP hükümetinin çözüm sürecinde elle tutulur bir adım atmadığını söyleyerek "Sabrımızın bir sınırı var. Liderimiz, Ankara 15 Ekim'e kadar adım atmazsa ateşkesin bozulacağını söyledi" dedi. Cemil Bayık da hükümeti ciddiyete davet etti.

Yayınlanma: 26.07.2013 - 08:31
Abone Ol google-news

Terör örgütü PKK’nin yöneticilerinden Sabri Ok, “Çözüm süreci tek ayakla gidiyor ve bu olacak iş değil. Sabrımızın bir sınırı var. Liderimiz, Ankara 15 Ekim’e kadar adım atmazsa ateşkesin bozulacağını söyledi” dedi. Örgütün Kandil’deki yöneticisi Cemil Bayık ise “Türk devleti ve hükümeti ikinci aşamaya, önderliğe, PKK’ye ve Kürt halkına ciddi yaklaşmalıdır” diye konuştu.

Deutsche Welle İngilizce servisine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinde hükümetin elle tutulur bir adım atmadığını belirten Sabri Ok şöyle konuştu: “Sabrımızın bir sınırı var ve az zamanımız var. Biz üzerinde mutabık kalınan her adımı atmış bulunuyoruz. Ancak sürecin sonu gelmezse bu bizden kaynaklanmayacak. Liderimiz, Ankara 15 Ekim’e kadar adım atmazsa ateşkesin bozulacağını söyledi. Çünkü liderimizin sağlığı kırılgan ve defalarca bağımsız bir sağlık komisyonunun kendisini ziyaret etmesini talep etti.”

Suriye’deki Kürtlerin ne muhalefet ne de rejimin yanında yer aldığını belirten Ok, Kürtlerin topraklarında kendi kendini yönetme hakkının olduğunu söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık da ANF’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türk devleti ve hükümeti ikinci aşamaya, önderliğe, PKK’ye ve Kürt halkına ciddi yaklaşmalıdır. Şimdiye kadar geliştirilen yaklaşımları doğru ve ciddi görmüyoruz. Eğer önderliğin koşullarında bir değişim olmazsa, karakol, yol ve baraj yapımları durmazsa, çetelerin sayısının artırılmasından vazgeçilmezse, İmralı’da gerçekleşen mutabakat çerçevesinde adımlar atılmazsa biz, halkımız ve demokrasi güçleri bunları kabul edemeyiz. Bazı söylemlerle çözüm umudunu diri tutup bu süreci atlatma, seçimlere çatışmasızlık ortamında girme hesabını yapıyor.”

Mısır ve Suriye’deki gelişmelerin Türkiye’yi çözüme zorladığını ifade eden Bayık , “Artık Kürtler olmaksızın yeni bir Suriye inşa edilemeyecektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler