"Aksi takdirde en büyük bedeli Türkiye öder"

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, bu işi konuşarak çözmeye karar verildiyse ve bu kararda samimiyet varsa artık bedel ödetmekten vazgeçilmesi gerektiğini aksi takdirde en büyük bedeli Türkiye ödeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 15.02.2013 - 17:10
Abone Ol google-news

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ''Artık madem bu işi konuşarak çözmeye karar verdiniz, eğer samimiyseniz artık bedel ödetmekten vazgeçin aksi takdirde en büyük bedeli Türkiye öder'' dedi.

Terör örgütü PKK'nin elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının ardından Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek için aralarında Kışanak ile BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve belediye başkanlarının da bulunduğu bir grup, Bağlar İlçesi 5 Nisan mahallesinden Koşuyolu Parkı'na kadar yürümek istedi.

Yürüyüşe izin vermeyen polisler ile Kışanak ve Aydoğan arasındaki görüşmenin ardından grubun geçişine izin verildi.

Koşuyolu Parkı'ndaki İnsan Hakları Anıtı önüne gelen gruba hitaben bir konuşma yapan Kışanak, Öcalan ile görüşmelerin başlamasıyla Paris'te çok büyük bir provokasyon, katliam, büyük bir cinayet işlendiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

''Artık madem bu işi konuşarak çözmeye karar verdiniz, eğer samimiyseniz artık bedel ödetmekten vazgeçin aksi takdirde en büyük bedeli Türkiye öder.
Şahin Öner, bu ülkenin bu devletin bir panzeri tarafından ezilerek katledildi. Bu açık bir cinayettir. Bunun hesabını verecekler. Vali, Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanı çıkacak bu halka bu cinayeti işleyeni biz suçlu görüyoruz diyecek ve adalete teslim edecek ya da kendileri istifa edecek. Bu halk, bu kadar açık işlenen bir cinayetin üzerini yalanla örtmek isteyen valiyi kabul etmiyor. Bunun hesabını sormayanın yöneticinin meşruiyeti kalmaz bu kentte. Biri valiye yanlış bilgi mi verdi, çıkıp bunu izah edecek.''

Açıklamanın ardından yüzleri kapalı olan ve çoğunluğu çocukların oluşturduğu bazı kişiler, çevredeki polis ve araçlarına taş atınca, polis de basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon