"Akyürek'i aklamak için beni tutukladılar"

Gazeteci Nedim Şener, "Beni tutuklama nedenleri, Dink cinayetinin sorumlusu olan Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’i aklamaktan başka bir şey değildi" dedi.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 10:23
Abone Ol google-news

Gazeteci-yazar Hrant Dink cinayeti dosyasında tanık sıfatıyla ifade veren gazeteci Nedim Şener, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in, Dink’in ölümüne ilişkin bilgiye sahip olduğunu söyledi. Şener ifadesinde, “Ali Fuat Yılmazer, Dink’in ölümle tehdit edildiğini bilen en iyi kişidir. Çünkü 2006 yılında Trabzon Emniyet Müdürü’nden İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne gelen yazı yanında esas itibarıyla kendisi İstahbarat Daire Başkanı C Şube Müdürü iken Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen F4 raporunda Yasin Hayal’in ne pahasına olursa olsun Hrant Dink’i öldüreceği yönündeki bilgiye sahip kişidir” şeklinde konuştu.

Şener, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink’in öldürülmesinde ihtimali veya kastı olduğu iddia edilen, aralarında eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de olduğu kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında dün tanık sıfatıyla Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan’a ifade verdi. Şener ifadesinde “Büyük abi” olarak bilinen Erhan Tuncel’in Trabzon Emniyet Müdürü Akyürek döneminde yardımcı istihbarat elemanı olduğunu ve görevlendirildiğini anımsattı. Akyürek’in, Tuncel’in istihbarat elemanlığından çıkarılma yazısında imzası olduğunu ve bu nedenle işin başından sonuna kadar bilgisi olduğunu belirten Şener, ulaştığı belgeler ışığında “Dink cinayetinin Erhan Tuncel tarafından önceden bildirildiğini, Dink cinayetinde soruşturma yapanların ihmalleri olduğu gibi yine delil karartma yönünde kamu görevlilerinin bir çabası olduğunu tespit ettim” dedi. “Dink cinayeti ile ilgili ortaya çıkardığım gerçek nedeniyle tutuklandım. Beni terör örgütü üyesi olarak tutuklatmak, bu bilgilerin değersiz hale getirilip, toplumda bir algı yaratıp Dink cinayetinin sorumlusu olan Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’i aklamaktan başka bir şey değildi” diyen Şener, Dink cinayetiyle ilgili bir sahte evrak düzenlendiği olgusuna ulaştığına dikkat çekti. Şener ifadesinde şunları söyledi:

“Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink’in ölümle tehdit edildiğini bilen en iyi kişidir. Çünkü 2006 yılında Trabzon Emniyet Müdürü’nden İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne gelen yazı yanında esas itibarıyla kendisi İstihbarat Daire Başkanı C Şube Müdürü iken Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen F4 raporunda Yasin Hayal’in ne pahasına olursa olsun Hrant Dink’i öldüreceği yönündeki bilgiye sahip kişidir...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler