'Alışveriş yaparken son kullanma tarihine bakın'

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri, Güneşevler'de yaptıkları denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ve içlerinde bakteri üretmeye başlamış 50 kilo tavuk ile bisküvi, cips, un gibi gıda maddesi ele geçirdi.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 14:50
Abone Ol google-news

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri, Güneşevler'de yaptıkları denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ve içlerinde bakteri üretmeye başlamış sağlıksız gıdalara el koydu.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, denetledikleri bir markette 50 kilo bozuk tavuk eti ve son kullanma tarihi geçmiş yüzlerce bisküvi, cips, mısır unu, pirinç unu gibi gıda maddesi olduğunu tespit eden ekipler, bozuk ürünleri imha edilmek üzere Akköprü Tesisleri'ne götürdü.
 

Altındağ'da bozuk gıda şikayetleri

Konuyla ilgili açıklama yapan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak, vatandaşları satın aldıkları gıdaların son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyararak, "Tüketiciler etiketlere bakmayınca bunu fırsat bilen bazı marketler de son kullanma tarihi geçmiş gıdaları satmaya çalışıyor. Vatandaşların özellikle bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyor ve şikâyetlerini 310 35 25 numaralı telefona bildirmelerini istiyoruz" dedi.

Denetimlerde istenen koşulları sağlamayan ve etiket süresi geçmiş temel gıda maddesi satan işyerlerine uyarıların yapıldığını, tekrarı halinde daha ağır cezai işlem uygulanacağını kaydeden Karabudak, özellikle çocuklarımızın tükettiği bisküvi, şekerleme, cips gibi ürünlerin alımında anne babaların daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekerek, bu tür gıdalarda usulsüz satışların daha fazla olduğunu belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler