Alkol sattığı için gözaltına alınan esnaf: "Uyuşturucu satıcısına böyle baskın olmuyor"

Tam kapanma kapsamında alkol yasağı satış yaptığı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan esnaf polis baskısı ve baskınlarına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 05.05.2021 - 04:00
Alkol sattığı için gözaltına alınan esnaf:
Abone Ol google-news

Türkiye genelinde tam kapanmayla birlikte başlayan alkollü içki satma yasağına dair gerilim devam ediyor. Alkol sattığı için dün dükkânı kapattırılıp gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan Murat T. (35), iki ekip otosuyla baskın yapılır gibi gözaltına alındığını dile getirerek “Bakkal ruhsatım var ve elimize ulaşan bir yasak kararı yoktu. Uyuşturucu satanlara böyle baskın yapılmıyor” dedi. 

İstanbul’da önceki gün Murat T’nin dükkânına, alkol alarak çıkan bir yurttaşı takip eden polisler tarafından baskın yapıldı. 

‘ELLERİNDE KARAR YOKTU’

Murat T., polislerin dükkânına telefondan görüntü alarak girdiğini dile getirerek “Alkol satmak yasak, neden satıyorsun?” dediklerini söyledi. Murat T., “Ben de marketlerde satışın devam ettiğini, elimize yasak ulaşmadığını söyledim. Onlar da Süleyman Soylu’nun açıklamalarını gerekçe gösterdiler. Dükkânımı kapattırıp beni karakola götürdüler. Hiçbir şekilde karşı koymadım. Beni saatlerce hiçbir şey demeden beklettiler. Çünkü kendileri de ne yapacaklarını bilmiyordu. Ellerinde bir karar da yoktu, sadece Soylu’nun açıklaması vardı. Sağı solu arayıp nasıl işlem yapılacağını sordular. Tutacak bir şey bulamayınca ifademi alıp serbest bıraktılar” diye konuştu. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler