Allianoi'yi gömmek için işçi arıyorlar

Tescilli arkeolojik bir sit alanı olan ancak Çevre ve Orman Bakanı'nın olmadığını iddia ettiği Allianoi'nin "yok edilmesi" için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yortanlı Barajı Havzası içerisinde kalan Allianoi'nin baraj su tutmaya başlamadan önce kumla kaplanması için Devlet Su İşleri (DSİ) işçi aramaya başladı.

Yayınlanma: 11.09.2010 - 07:53
Abone Ol google-news

Bergama'ya bağlı Göçbeyli belde Belediye Başkanı Esat Karacan, DSİ yetkililerinin, Yortanlı Barajı Havzası'nda kalan Allianoi'nin İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda üzerinin kumla kaplanarak korunması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Gerekli koruma şartını yerine getirerek barajın bir an önce su tutmaya başlaması için DSİ yetkililerinin, yörede bu işte çalışacak işçi arayışına başladıklarını belirten Karacan, ''Ben de kendilerine yardımcı oldum Göçbeyli'den 21 işçi buldum'' dedi.

İlçeye bağlı Ayaskent belde Belediye Başkanı Gürsel Altuğ da DSİ yetkililerinin Allianoi'nin üzerinin kumla kaplanması işinde çalışacak işçi bulma konusunda kendisinden yardım istediklerini ancak yaptığı çağrılara rağmen beldede bu işte çalışacak kişi bulunamadığını ifade etti.
 

Fotoğraf: Tarkan


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler