Alman Dışişleri Bakanı'ndan Suriye'ye kara birlikleri açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier (SPD), ülkesinin Suriye’ye asker göndermesine onay veren tezkerenin genişletilmesi ve Suriye’ye kara birlikleri gönderilmesi fikrine karşı çıktı.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 13:33
Abone Ol google-news

Funke Medya Grubu’na açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile Almanya’nın Suriye’ye kara birlikleri göndermemesi konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Steinmeier, ”Ben Suriye topraklarında IŞİD’e karşı mücadelede Alman kara birliklerinin yer almayacağı konusunda Sigmar Gabriel ile aynı görüşteyim” ifadelerini kullandı.

Gabriel, Berlin’de yapılan parti kongresinde, tezkerenin genişletilmesi ve Alman kara birliklerinin Suriye’de görev üstlenmesi fikrini delegelere götüreceklerini açıklamıştı.

SUUDİ ARABİSTAN’IN ROLÜ ÖNEMLİ

Öte yandan Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, Suudi Arabistan’ın IŞİD’e karşı mücadelede önemli bir rol üstlendiğini söyledi. İslam dünyasının önemli bir ülkesi olan Arabistan’ın İslami teröre karşı anahtar rolü oynadığına işaret eden Steinmeier, IŞİD’in beslendiği ideolojik yapıyla mücadele için İslam ülkelerinin desteğinin gerekli olduğuna değindi.

Steinmeier, ülkesinin IŞİD’e karşı mücadelede uluslararası koalisyona verdiği desteği ise, “IŞİD tehdidi Almanya sınırlarında bitmiyor. Bu nedenle Almanya olarak kapıları kapatarak, kepenkleri aşağı indirip, ışıkları söndürerek, tehlikenin sadece hala ışıkları yanan komşularda olmasını beklemek doğru yol değil” sözleriyle dile getirdi.

YENİ YILLA BİRLİKTE TORNADOLAR UÇUŞA BAŞLAYACAK

Bu arada Ziet Online’ın bildirdiğine göre, Suriye hava sahasında keşif uçuşları yapacak olan Alman Tornado uçakları yeni yılın başından itibaren göreve başlayacak. Zeit Online, daha önce İncirlik’e giden iki Tornado keşif uçağına ilaveten en geç 8 Ocak’tan itibaren 6 Tornado uçağının daha Suriye hava sahasında uçuşlara başlayacağı bilgisini paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler