Almanya'da günün sonuçları

Almanya Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) bugün oynanan 10. hafta maçlarıyla devam edildi.

Yayınlanma: 22.10.2011 - 19:04
Abone Ol google-news

Geçen sezonun şampiyonu Borussia Dortmund, sahasında FC Köln'ü 5-0 yenerek, ligde üst üste 4. galibiyetini aldı. Karşılamanın golleri Shinji Kagawa, Marcel Schmelzer, Robert Lewandowski (2) ve Sebastian Kehl'den geldi.

Puanını 19'a çıkaran Borussia Dortmund, 22 puana sahip olan ve bir maç eksiği bulunan Bayern Münih'in ardından ikinci sıraya yükseldi. FC Köln ise 13 puanla 12. sırada yer alıyor.

FC Nürnberg-VfB Stuttgart maçı 2-2 berabere tamamlandı ve iki takımda haftayı 1'er puanla kapattı.

VfB Stuttgart'ın gollerini Zdravko Kuzmanovic ve Maza atarken, ev sahibi FC Nürnberg'in golleri Timmy Simons ve Philipp Wollscheid'den geldi. VfB Stuttgart 17 puanla ve averajla 3. sıraya yükselirken, dün oynanan karşılaşmada FC Augsburg ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Werder Bremen de aynı puanla 4. sırada bulunuyor.

Hoffenheim'e 1-0 yenilen Borussia Mönchengladbach, 17 puanda kalarak 5. sıraya geriledi. Vedad Ibisevic'in 56. dakikada attığı golle karşılaşmadan 3 puanla ayrılan Hoffenheim, 16 puanla 6. sırada yer aldı.

Hertha Berlin-Mainz 05 karşılaşması golsüz berabere tamamlanırken, FC Kaiserslautern, sahasında SC Freiburg'u Itay Schechter'in golü ile 1-0 mağlup etti.

Hamburger SV-VfL Wolfsburg maçı da Mario Mandzukic ve Mladen Petric'in karşılıklı attıkları gollerle 1-1 berabere bitti.

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmaların sonuçları şöyle:

Borussia Dortmund-FC Köln...........: 5-0
Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach.: 1-0
Hertha Berlin-Mainz 05..............: 0-0
FC Nürnberg-VfB Stuttgart...........: 2-2
FC Kaiserslautern-SC Freiburg.......: 1-0
Hamburger SV-VfL Wolfsburg..........: 1-1

Ligde yarın, Bayer Leverkusen-Schalke 04 ve Hannover 96-Bayern Münih karşılaşmaları oynanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler