Almanya'da kabine değişiyor

Almanya'da, koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) yönetiminde yapılacak değişikle kabinede de yenilenmeye gidilecek.

Yayınlanma: 10.05.2011 - 15:30
Abone Ol google-news

FDP Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin, FDP'nin cuma günü Rostock'ta yapılacak kurultayda bir kez daha genel başkanlığa aday olmayacağını açıklamasından sonra, Vietnam kökenli Sağlık Bakanı Philipp Rösler'in FDP Genel Başkanlığı'na seçilmesi bekleniyor.

Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Rainer Brüderle bugün FDP Federal Meclis Grubu Başkanlığı görevini Birgit Homburger'den devraldığı için, Brüderle'den boşalan bakanlık görevine de Rösler atanacak.

Brüderle, bugün FDP Federal Meclis Grubunda yapılan oylamada 86 milletvekilinin oyunu alarak grup başkanlığına seçildi. Oylamada 2 milletvekili "hayır", 2 milletvekili çekimser oy kullandı. Homburger'in FDP Genel Başkan Yardımcısı olması düşünülüyor.

Rösler'den boşalan Sağlık Bakanlığı görevini de bugüne kadar bakanlık müsteşarı olarak görev yapan Daniel Bahr'ın üstleneceği bildirildi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, koalisyon ortağının bu kadar kısa bir süre içinde sorununu halletmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu durumun çalışmalarını kolaylaştıracağını söyledi.

Muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Frank-Walter Steinmeier ise, FDP'nin artık hükümeti yönetemez duruma geldiğini savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler