Almeida'dan iddialı açıklama

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Hugo Almeida, üst üste 3 maç kaybettiklerini, dördüncüyü kaybetmeye tahammüllerinin olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 13.10.2012 - 09:00
Abone Ol google-news

Hugo Almeida, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, gelecek hafta Trabzonspor ile oynayacakları lig maçına değinerek, ''Bizim için çok zor bir maç olacak. Trabzonspor büyük ve her zaman üst sıralara oynayan bir takım. Üç maç kaybettik ama dördüncü maçı kaybetmeye tahammülümüz olamaz. Kesinlikle kazanmak için çıkacağız. Ben kendi adıma yüzde 100 elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Bu maçı kesinlikle kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.

Siyah-beyazlı taraftarların şu anda mutsuz olduklarını ifade eden Almeida, ''Ama şunu iyi bilmeliler ki biz de mutsuzuz. İyi antrenman yaparak bu maça hazırlanıyoruz. Trabzonspor karşısında 3 puan alarak bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan etmek istiyoruz. Biz inanıyoruz, onlar da inansınlar'' dedi.

''Derbilerin erken olması dezavantaj''

Spor Toto Süper Ligde geride kalan 7 haftayı da değerlendiren Hugo Almeida, ''İlk haftalara iyi bir başlangıç yaptık ancak son üç haftada puan çıkartamadık. Fakat iyi bir ekibimiz var ve bu takımla birlikte daha yukarılara çıkacağımıza eminiz'' ifadelerini kullandı.

Portekizli futbolcu, takımdaki yeni oluşumdan da bahsederek, şunları kaydetti:
''Yeni takım olmamızın yanı sıra aramızda genç oyuncular var. Takımın adapte olması ve yeni oyuncuların takıma girmesi zaman alan bir süreç. Lige iyi başlamıştık, Galatasaray maçında iyi bir oyun ortaya koyduk. Derbilerin erken olması bizim için bir dezavantaj aslında. Fenerbahçe karşılaşması bizim için kötü bir maçtı. Buna rağmen zaman zaman oyunu domine ettik. İyi görüntü verdiğimizi düşünüyorum.''

Spor Toto Süper Lig ile Avrupa liglerini kıyaslayan Almeida, ''Sonuçta futbol her yerde futbol. Ama her ülkenin kendine göre futbol kültürü, oynama stili var. Mesela, Portekiz Ligi teknik oyuncular ve oyuncuların bireysel yetenekleri üzerine kurulu bir futbol kültürü. Bir dönem benim de oynadığım Alman futbolu ise daha çok taktik üzerine, güç üzerine kurulu bir futbol kültürüne sahip. Ben bu yönden bakınca Türk futbolu ile Alman futbolunu birbirine çok benzetiyorum. Türkiye'de daha çok taktik ve güce dayalı bir futbol var'' şeklinde konuştu.

Antalya kampı


Almeida, Antalya kampını da değerlendirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Genç bir ekibimiz var ve arkadaşlık ortamı da çok iyi düzeyde. Herkes birbiriyle konuşuyor, şakalaşıyor. Ben inanıyorum ki bu saha içine de iyi yansıyacak. Futbol içerisinde neyin daha iyi olacağını bilemeyiz. Örneğin bazen futbolcular kendi arasında konuşmuyor ama saha içinde birbirleri için her şeyi feda ediyorlar. Ama ben öteki türlü düşünenlerdenim. Saha dışındaki iyi ilişkilerin saha içine de iyi yansıyacağını düşünüyorum.''

Alanyaspor ile oynanan hazırlık maçının eksiklerini giderme açısından önemli olduğuna vurgu yapan Portekizli futbolcu, ''Bizim için iyi bir idman maçı oldu. Önceden yaptığımız doğruları tekrarlama, yaptığımız yanlışları düzeltme ve hatalarımızı görme açısından son derece önemliydi. Tabii ki önemli olan ligde bu galibiyetleri almak. Ama sonuçta maç maçtır. Bir galibiyet her zaman takıma moral kaynağıdır. Bizim için de öyle oldu. Saha içinde güzel hareketler vardı. Ama dediğim gibi bunu lige taşımak ve ligde bu galibiyetleri almak önemli'' ifadelerini kullandı.

Almeida, tercihinin santrfor mevkisinde oynamak olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Alanyaspor maçında ikinci yarıya sol tarafta başladım. Eğer hocamız benden böyle bir şey isterse tüm hırsım ve isteğimle o pozisyonun gereklerini yerine getirmeye çalışırım. Ama dediğim gibi asıl sevdiğim pozisyon santrfor pozisyonu.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler