Altın Ayı Macar yönetmene

67. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde büyük ödül Macar yönetmen Ildikó Enyedi’nin “Beden ve Ruh” filmine gitti. Film bir mezbahada çalışan iki kişi arasındaki aşk hikâyesini sıra dışı bir dille anlatıyor.

Yayınlanma: 19.02.2017 - 21:35
Abone Ol google-news

Bu sene 67’ncisi düzenlenen Berlinale Uluslararası Film Festivali’nin kazananları önceki akşam Almanya’nın başkenti Berlin’deki Berlinale Palast sinemasında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Festivalin büyük ödülü Altın Ayı’nın sahibi, Hollandalı yönetmen Paul Verhoeven başkanlığındaki uluslararası jürinin favorileri arasında gösterilen “Beden ve Ruh” (Testrol és lélekrol) filmi sahibi oldu. Yönetmenliğini Macar yönetmen Ildikó Enyedi’nin üstlendiği film, Budapeşte’deki bir mezbahada çalışan iki kişi arasında yaşanan aşk hikâyesini sıra dışı bir dille anlatıyor.

Törende Gümüş Ayı ödülü En iyi Yönetmen dalında “Umudun Diğer Tarafı” (Toivon tuolla puolen) filmiyle Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaeki’ye giderken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise Thomas Arslan’ın “Aydınlık Geceler” (Helle Naechte) filmindeki rolüyle Avusturyalı oyuncu Georg Friedrich’in oldu. En İyi Kadın Oyuncu ödülü Güney Koreli Hong Sangsoo’nun yönettiği “On the Beach at Night Alone” filmindeki performansıyla Kim Minhee’ye değer görüldü. Alfred Bauer Ödülü “Pokot” filmi dolayısıyla Agnieszka Holland’ya sunuldu. Gecede Jüri Büyük Ödülü’nü Fransız yönetmen Alain Gomis’in yönettiği “Felicite” filmi kazanırken, En İyi Senaryo dalındaki Gümüş Ayı “A Fanstatic Woman” filmiyle Şilili Sebastin Leilo ve Gonzalo Maza’ya, En İyi İlk Film ödülü “Summer 1993” ile Carla Simon’a, kısa metrajlı film kategorisindeki Altın Ayı ödülü ise Portekizli yönetmen Diogo Costa Amarante’nin “Cidade Pequena” filmine verildi.

9 Şubat’ta Berlin’de başlayan Berlinale’de 72 ülkeden 399 film gösterildi. Festivalin Altın Ayı ve Gümüş Ayı ödülleri için ise 18 film yarıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler